EkologijaNajnovije vijesti

Balkana ljepotom mami izletnike

Jezero se nalazi u dolini okruženoj stablima bukove, hrastove i borove šume uz magistralni put Jajce – Kljuc

Od Sarajeva udaljeno 160, a od Mrkonjic-Grada svega cetiri kilometra, jezero Balkana jedno je od najljepših i najatraktivnijih izletišta u Bosni i Hercegovini.Smješteno je u dolini koju okružuju stoljetna stabla bukove, hrastove i borove šume, uz sami magistralni put Jajce – Kljuc.
Mjesto je omiljena destinacija mnogih zaljubljenika u prirodu, a narocito ribolovaca i lovaca. Naime, okolne šume bogate su divljim životinjama, a jezero raznovrsnom ribom. Posebno je lijepo u proljece, kada priroda oko jezera ozeleni, i ljeti, kada na jezero pohrle kupaci koji se ne boje hladne vode.
Ljeti su obale pune rekreativaca koji na Balkani ostaju i po nekoliko dana uživajuci u ljepotama i cistom zraku. Oko jezera su

uredjene duge staze za šetnju. Posjetioci mogu prenociti u obližnjem motelu, odakle se pruža prekrasan pogled na jezero i okolinu. Ljubazni domacini poslužuju goste zdravim domacim specijalitetima iz tog kraja, a sve po vrlo povoljnim cijenama. Osim smještaja u motelu, izletnici mogu iznajmiti i bungalove, koji se nalaze nedaleko od jezera u borovoj šumi.
I. B. – Dnevni avaz

Pročitajte i:   U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini "SPIN" za seniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.