Comet – najpametnija ribica na svijetu

Comet, zlatna ribica dr. Deana Pomerleaua, 41-godišnjeg informaticara iz Los Angelesu, pobija teoriju da su ribe glupe životinje. Naime, Comet, tvrdi njezin vlasnik, posjeduje izniman talent za vodene sportove, pa tako u svom akvariju igra nogomet, ragbi, košarku, “vozi slalom”, pa cak i pleše vodeni limbo-ples. Osim prirodnog talenta, navedene vještine Comet je svladao uz pomoc svog trenera dr. Pomerleaua, koji skromno kaže da je u svoj uspjeh u dresuri ribice uložio tek nešto malo truda i dobre volje. Ribicu je trenirao

dvije godine, a važno je, nastavlja dr. Dean, da je za svaki uspješno izvedeni zadatak – nagradite hranom.
Tehnika kojom je dresirao svog ljubimca temelji se na onoj kakva se koristi za treniranje dupina. Inace, dr. Pomerleau vec drži službeni svjetski rekord s ribom koja ima najbogatiji repertoar trikova.
Trogodišnji Albert Einstein je dosad bio najinteligentnija riba na svijetu, no izgleda da ga je godinu dana mladji Comet nadmašio. Dr. Dean je svoju vještinu treniranja riba odlucio unovciti pa je pokrenuo tvrtku za proizvodnju opreme za treniranje ribica. Paket sadrži golove, koševe, štapove, obruce… te DVD s instrukcijama.
Vecernji list

Pročitajte i:   Na Jablaničkom jezeru se pojavile neobične mrlje, inspekcija smatra da je prirodna pojava

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.