Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiOstale vijesti

Članovi USR “Sarajevo 1906” – gosti na izvlacenju “BINGA” Lutrije Bosne i Hercegovine

Prije nešto više od dva mjeseca, clanovi USR «Sarajevo 1906» su bili gosti na izvlacenju binga.Lutrija Bosne i Hercegovine ovim nacinom pomaže Udruženja gradjana – neprofitne organizacije, koje sudjeluju u izvlacenju na takozvanoj «grebalici».
Prije direktnog emitovanja glavnog izvlacenja, održi se i jedno «nezvanicno» a u kojem se svi – gosti-igraci a i publika, upoznaju sa tokom emisije.I ide se do izvlacenja «nezvanicnog» binga.
Kao što vam je vjerovatno poznato, posljednji broj koji donese glavni dobitak nekom sretniku je broj koji ima gost u publici, a koji ce ici na «grebalicu» i donijeti neke novce gostima u studiju.
Na probnom snimanju, posljednji broj je bio broj 15, a bedž sa tim brojem na prsima je nosio najstariji clan USR «Sarajevo 1906»

Sulejman Kapetanovic.
Baš mi bi žao što se to ne desi na glavnom, direktnom izvlacenju.Bio je jako opušten, ispricao nam i par anegdota, svi u studiju smo se dobro ismijali.Kad je trebao «grebati» Hazim ga upita koji mu je sretni broj od 1 do 6.Sulejman rece 4 i ispod cetvorke bi 10.000 KM.
I onda dodje red na direktno izvlacenje.Svaki peti izvuceni broj je donio nekom clanu 100 KM.Bilo je i dogovora – dvojica se dogovore ako izvuku nekog od njih – dijele dobitak po 50 KM.
Igra se bližila kraju, bilo jako mnogo kartica sa po 14 pogodaka.
I onda Tinka procita sljedeci broj: «Broj 15.»
B I N G O!!!
E jeste mi i bilo drago, i u direktnom izvlacenju Sulejman bi taj koji ce «grebati» za udruženje.
Ista scena kao maloprije, pracen jacim aplauzom, Suljo polako ide do podija, pregurao je osamdesetu godinu. Hazim ga pita: «Koji vam je sretni broj od 1 do 6. Sulejman onako iskreno u kamere odgovori: «Eh, maloprije mi je bio 4, sada……..3».
Iza trojke se krilo 7000 KM.
Dovoljno.
A da je «izgrebao» i prazno polje (koje uzgred-budi-receno ne postoji u igri «grebalice»), Sulejman Kapetanovic je za svojih preko 60 godina bavljanja ribolovom i clanstvom u Udruženju «Sarajevo 1906» dao sigurno jako mnogo, i više nego dovoljno.
Bistro, Sulejmane!

Pročitajte i:   Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.