Još jedna uspješna akcija

Dana 15.05.2008.godine u vecernjim satima ribocuvari USR «GLAVATICA» Jablanica , nakon što su nekoliko dana pratili situaciju sa obale, izvršili su obilazak terena camcem. Tom prilikom su u jednom camcu zatekli tri lica da vrše protuzakonit ribolov ostima (bodilima). Pošto su imali kameru kod sebe, kada su prišli camcu, uspjeli su sve snimiti, a medju njima su prepoznali lice Gostevcic Asim protiv kojeg je nadležnoj inspekciji podnesena prijava. Ovo je vec druga prijava protiv istog lica u zadnjih dva mjeseca, a prva je bila za izlov ribe mrežama. Pošto su imali jacu pentu uspjeli su pobjeci tako da ribocuvari nisu mogli ustanoviti koja su još dva lica bila u camcu.

Nastavljajuci dalje raditi svoj posao u jednom trenutku «naletjeli» su na nešto zašto su u prvi mah mislili da je drvo ili nešto slicno. Kada su upalili bateriju vidjeli su da je to tzv. «plutajuca» mreža koja se omotala oko propelera pente. U trenutku kada su skinuli pentu sa camca i pokušali da oslobode mrežu sa propelera osjetili su da neko vuce za jedan kraj mreže. To je bio još jedan od krivolovaca koji je vec jednom snimljen kamerom, prilikom snimanja emisije o ribocuvarskoj službi. U strahu da bi opet mogao biti snimljen isti je imao majicu na glavi tako da se ovoga puta na snimku ništa ne vidi. Tu je nastala «otimacina» za mrežu kao potezanje konopca. Sa jedne strane krivolovac, a sa druge naša dva ribocuvara. Naravno pobjedili su ribocuvari i mreža je ipak završila u camcu, a ribokradica je pobjegao jer je prilikom otimanja za mrežu na penti ošteceno crijevo za gorivo.
Iako naši ribocuvari žale što nisu uspjeli pohvatati krivolovce, ipak su uradili veliki posao. Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija na suzbijanju krivolova na Jablanickom jezeru koja ce itekako «odjeknuti» medju krivolovcima. Ipak ce se investicija za kameru pokazati kao opravdana.
Krivolovci nasmješite se, snima vas skrivena kamera naših ribocuvara, a žiri na sudu djeli novcane nagrade (Malo šale)cheesy wink

Pročitajte i:   Stručnjak progovorio o virusa koji u Boračkom jezeru ubija šarane, tvrdi da nije prenosiv na ljude

BISTRO!

One thought on “Još jedna uspješna akcija

 • 20. Januara 2010. at 15:10
  Permalink

  Pregledano: 433 puta
  ______________________________
  Postavio Nerko 27 November, 2009
  Neide se majstore za svasta u zatvor a Nono prodaje mreze pa od toga zivi sto njega ne kaznite nego narodu proda pa onda ih prijavljuje. Mora se od necega zivjeti.
  ______________________________
  Postavio Suljo 27 November, 2009
  To majstore samo lovi a oni nek se okane coravog posla pa nek gledaju da narodu pomognu a ne odmognu a ti Asime daj Noni jedno pivo da se malo smiri i jednu ribu na dvije noge
  ______________________________
  Postavio may 27 November, 2009
  to daidza samo naprijed uz tebe smo u drugom camcu
  ______________________________
  Postavio HERO 21 May, 2008
  hahaha svaka cast
  ______________________________
  Postavio Mirza 20 May, 2008
  Svaka cast,momci samo naprijed
  Nema sta rjeci samo za hvale.
  ______________________________
  Postavio cigar 20 May, 2008
  svaka vam cast:)
  ______________________________
  Postavio ali 20 May, 2008
  Samo tako to srce zeli!
  ______________________________
  Postavio rare 20 May, 2008
  Treba ih u zatvor odma pa nek tamo bacaju mreze!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.