KrivolovNajnovije vijesti

Još jedna uspješna akcija

U ranim jutarnjim satima 31.05.2008.godine ribocuvari USR “GLAVATICA” Jablanica krenuli su u još jednu akciju na suzbijanju protuzakonitog ribolova na Jablanickom jezeru.
Uspjeli su izvršiti obilazak jedne polovine
Jablanickog jezera koji je dat na upravljanje ovom Udruženju.
Prilikom obilaska na vodi su se susreli sa vec od ranije poznatim krivolovcem Kovacic Rusmirom i tom prilikom su ga ribocuvari kamerom uspjeli snimiti u trenutku kada vadi mrežu iz Jablanickog jezera.

Na snimku se jasno vidi trenutak kada on vadi mrežu, stavlja u svoj camac i bježi pred ribocuvarima, a takodje se jasno vidi da se radi o gore navedenom licu.
Ribocuvari su pozvali policiju radi pomoci pri izuzimanju mreža, ali radi drugih obaveza koje su imali isti u navedeno vrijeme nisu mogli pružiti asistenciju ribocuvarima. Uz konsultacije sa rukovodstvom Udruženja ribocuvari su pustili Rusmira da ide kako nebi dolazilo do konfliktnih situacija jer imamo dovoljno materijalnih dokaza za podnošenje prijave nadležnoj inspekciji. Pošto je slucaj prijavljen policiji istima cemo ustupiti video snimak radi podnošenja krivicne prijave protiv navedenog lica za protuzakonit ribolov.

Pročitajte i:   (VIDEO) Visoke temperature prouzrokovalo pomor ribe u Ribarskoj oazi Lađenici u Dobroševićima

One thought on “Još jedna uspješna akcija

 • Pregledano: 506 puta
  _____________________________________________
  Postavio daiva 05 June, 2008
  svaka ćast momci i samo tako mada ove treba sa mrežama pred sudske organe i kako reće jeronimo u javnost PS: sigurno mu žena prodaje ribu na cesti i nju isto tako kao saućesnika pa da se uhvate za glavu malo ali u našoj državi je najbolje udariti po džepu tu najviše boli
  BISRTO MA GDJE BILI
  _____________________________________________
  Postavio Kovach 03 June, 2008
  Slazem se s tobom. Ipak ovo nije borba samo pojedinaca niti samo Udruzenja koja imaju vode pogodne za bacanje mreza, podvodni ribolov i sl. Ovdje je svaka pomoć dobro došla i zato se jos jednom zahvaljujemo svima onima koji su nam na bilo koji nacin pomogli u nasem nastojanju da istrajemo u borbi protiv kriminala. Takođe sve cestitke udruzenjima koja se uspjesno bore protiv ovog zla.
  ____________________________________________
  Postavio Jeronimo 03 June, 2008
  Nadam se da ce mu ovaj put prisjesti. I sam savez sportskih ribolovaca bi trebao da pokrene opsezniju kampanju o zastiti voda od krivolova i sa tim izaci u javnost. Mislim krajnje je vrijeme da i oni koji nas prestavljaju zasucu rukave poput ovih momcina sa Jablanickog jezera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.