Najnovije vijestiOstale vijesti

Upozorenje banjalučkih medicinara – Zmije pocele gristi

Nedavno, na Kladopoljskom jezeru, kada sam pošao nasuti vode iz izvora da napravimo kafu, izmedju dvije stijene ispod kojih je sam izvor, oci u oci – na nekih 15-ak centimetara, razmijenio sam pogled sa jednom “ovom” sa slike.Nisam od onih koji imaju panican strah pri susretu sa zmijama, imam kolegu koji na samu rijec “zmija” bez da je i vidi skace ko Nenad Stekic u najboljim godinama, ali moj “skok iz cucnja u nazad” u momentu kad je doprla informacija do mozga sa kim sam “razmijenio pogled”, garantujem da bi Ginis zabilježio u svojoj knjizi rekorda, samo da ga je neko premjerio i posvjedocio.
Bilo je to pocetkom maja, vrijeme je bilo suncano, ali sa hladnim vjetrom, nadmorska visina 1410 metara i nisam pretpostavio da je vrijeme da su poskoci poceli izlaziti iz skrovišta na suncanja.Zbog tog susreta, a i svih silnih koje imamo svi mi koji se svukuda zavlacimo loveci ribu, prenosim ovo moje iskustvo i vijest koja slijedi.Samo budite oprezni, bolje je sumnjivo mjesto prvo “procackati” nekim štapom, nego ici na sigurno pa, u najboljem slucaju, obarati moj rekord u “skoku unazad”. Slijedi vijest:

Pročitajte i:   Poziv na Kup SRS BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom

Na podrucju Banjaluke, u Vrbanji i u Stricicima, do sada su zabilježena dva ujeda zmija, rekla je za Srnu nacelnik Službe ambulanti porodicne medicine Banjaluka Nevena Todorovic. Ona je precizirala da je u Vrbanji u pitanju bio poskok, dok u Stricicima pacijent nije vidio zmiju vec je samo osjetio ujed. Todoroviceva je naglasila da su banjalucke ambulante snabdjevene dovoljnom kolicinom protivotrovnih seruma, koje pokriva socijalno osiguranje. – Ukoliko dodje do ujeda zmije gradjani treba da se obrate u najbližu ambulantu porodicne medicine ili u službu Hitne pomoci – porucila je Todoroviceva.
Prema njenim rijecima, roditelji treba da obrate pažnju gdje se djeca krecu, a lica koja rade na gradjevinama ili u visokoj travi treba da imaju adekvatnu gumenu obucu, jer su najcešci ujedi u predjelu potkoljenice.

One thought on “Upozorenje banjalučkih medicinara – Zmije pocele gristi

  • Postavio tare 03 June, 2008
    sva sreca pa ove nase vodene nisu otrovne,jer su se u toliko velikom broju pocele pojavljivati na nekim rjekama a pogotovo bosni,na bosni ja nemogu otici pregaiti rijeku a da nesretnem bar 10 zmija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.