Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Zaključci sa 14. sjednice UO SRS BiH

Dana, 22.05.2008 godine u Teslicu je odrzana 14.sjednica Upravnog odbora SRS BiH, na kome su, pored clanova Upravnog odbora prisustvovali i clanovi Takmicarske komisije SRS BiH, te predsjednici Takmicarskih komisija entitetskih saveza.
Donesene su slijedece odluke:
ZAKLJUcCI SA 14. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA
Dana 22.05.2008 godine sa pocetkom u 14,20 održana je 14. redovna sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza BiH u Teslicu.Na sjednici su doneseni sljedeci zakljucci:

1. Usvojen je Zapisnik sa 13. Sjednice održane u Bistricaku Zenica,
2. Dopunski Izvještaj Nadzornog odbora za poslovanje SRS BiH za 2007.god prema zakljucku Skupstine ovog Saveza odrzane u Hutovu Blatu 12.04.2008.godine,nakon sto je Nadzorni odbor obavio novi pregled poslovanja 14.maja 2008.godine u Sarajevu, a koji je podnio na sjednici Upravnog odbora odrzanog dana 22.05.2008.god u Teslicu, predsjednik Nadzornog odbora Simic Bogumir, jednoglasno je prihvacen i time je apsolviran ovaj izvjestaj uz slijedece napomene: Novih promjena prvobitnog Izvjestaja Nadzornog odbora u sustini nije bilo.Sve primjedbe su radnog karaktera, a poslovanje potkrepljeno odlukama Upravnog odbora i Izvrsnog odbora Svjetskog prvenstva.Odredjene primjedbe su vec ispravljene i zakljuceno je da se ubuduce t.j. za naredni period napravi Program mjera za vodjenje knjigovodstva kojim bi se preduprijedile greske u radu i knjizenju, odredjenih stavki financijskog plana.
Upravni odbor je zakljucio da se uz ovaj Zakljucak delegatima Skupstine dostavi Finansijski izvjestaj Saveza za 2007.god., uradjen po zakljucku Skupstine od 12.04.2008. godine za potrebe Nadzornog odbora, detaljnije uradjen sa analitikom strukture troskova poslovanja Saveza i posebnim akcentom na troskove odrzanog Svjetskog prvenstva u Hutovu Blatu.
3. Za 16. Evropsko prvenstvo u Fly fishingu (16.EFFC BiH) koje ce se odrzati u Bosni i Hercegovini 2010. godine, Upravni odbor je jednoglasnom odlukom imenovao gosp. NEBOJSU RADMANOVICA, clana Predsjednistva BiH za Predsjednika organizacionog odbora prvenstva. Za predsjednika Incijativnog i Izvrsnog odbora 16. EFFC BiH 2010.godine izabran je DJORDJE KLEPIC, predsjednik SRS RS i podpredsjednik SRS BiH.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

1.Usvojen je Izvještaj selektora Fly Fishing reprezentacije gosp. Igora Gromilica o ucešcu reprezentacije BiH na 14. Evropskom prvenstvu u Španiji. Ocjenjuje se da je nastup reprezentacije, posebno ponašanje reprezentativaca bilo na odgovarajucem nivou a da je plasman na 13 mjesto u Evropi zadovoljavajuci.
Priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo bila izuzetna i sponzori su nadjeni pravovremeno. Donesena je odluka da se svim sponzorima uruce Zahvalnice, odgovarajucom prigodom. Zakljuceno je da se Spanskom savezu uputi zahtijev za nadoknadu stete, zbog kradje stapova nasem reprezentativcu MILENKU BALABANU na takmicarskoj stazi. FIPS-MOUCHE federaciji biti ce upucen zahtijev da se takmicari i njihova oprema moraju za vrijeme takmicenja osigurati, kako bi se nastala steta od kradje mogla nadoknaditi.
2.Donesena je odluka o placanju racuna i obaveza koje proisticu iz poslovanja Saveza izmedju dvije sjednice, a prema odluci broj: 01-437/08, od 22.05.2008.godine.
3. Donesena je odluka kojom se na ime dijela troskova odlaska sa ekipom Jelaha na ekipno prvenstvo svijeta Zunic Andriji iz Banja Luke priznaju troskovi do visine dnevnice.
4. Donesena je odluka o prihvatanju troskova prvog kola Premijer lige u ulovu ribe na plovak u Prijedoru, te prihvatanju troskova organizacije KUP-a BiH u Fly fishingu u Bosanskoj Krupi.
Zbog smanjenja troskova odluceno je da ulogu vrhovnog sudca i sekretara preuzme u Bosanskoj Krupi, Komesar lige, umjesto delegiranog Miroslava Vrljicka iz Breze..
5. Potvrdjena je odluka o kotizaciji koja za takmicare u ulovu ribe na plovak iznosi 20 KM po kolu, a za Fly Fishing premijer ligu 30 KM po kolu.
6. Upravni odbor je zakljucio da se nista ne placa, dok se ne dobije zvanican odgovor od Federalnog ministarstva financija BiH na upit Saveza po pitanju placanja poreza na putne troskove i dnevnice, iz ranijeg perioda, koji se ceka vise od 2 mjeseca. Prema tome putni troskovi i dnevnice ce se isplacivati prema vazecoj odluci.
7. Upravni odbor jednoglasno je donio odluku da dobit od 27. Svjetskog klupskog prvenstva odrzanog prosle godine u BiH ( 27.WCFC bIH) podjeli entitetskim savezima i to:
a)SRS Federacije BiH…….45.000 KM za nabavku posl. prostora
b)SRS Republike Srpske…..45.000 KM za nabavku poslovnog prostora
c)Nabavka kombija za potrebe SRS BiH…20.000 KM
8. Preostala sredstva od 27. Svjetskog klupskog prvenstva usmjeravaju se u redovnu djelatnost SRS Bosne i Hercegovine.
9. Zaduzuje se PUCE NIKOLA da realizuje sporazum sa Ministrom kulture i sporta F BiH, gosp. Gavrilom Grahovcem za trajno rjesenje poslovnog prostora u svojini SRS BiH sto prije jer uskoro slijedi rusenje zgrade u kojoj je sada sjediste Saveza.
10. Za predstavnika SRS BiH na proglasavanju pobjednika saranske lige BiH odredjuje se clan Upravnog odbora SRS BiH Pazin Drazen, a a za proglasavanje pobjednika na prvenstvu u Bosanskoj Krupi odredjuje se clan Upravnog odbora gosp. Midzic Midhat
11. Upravni odbor je donio odluku o izdvajanju 2.000 KM za placanje prekrsajnog naloga, ispostavljenog od strane inspekcije, na ime gosp. Midzic Midhata.
12. Nikola Puce podpredsjednik SRS BiH, zaduzuje se da rjesi problem mosta na rijeci Krupi prije pocetka drugog kola Premijer lige u ulovu ribe na plovak.
UPRAVNI ODBOR SRS BiH
PREDSJEDNIK – Batotic Mehmed

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.