Najnovije vijestiReportaže

Redakcija lista “Mušicar” na vodama Slovenije

Ivan Korhner, urednik lista “Mušicar”, revije koja povezuje sve republike Ex-Yu je sa saradnicima bio u radnoj posjeti Sloveniji.
Prenosim tekst sa www.musicar.rs
Obilazak voda Slovenije
Danas sam se sa prijateljima Sašom Bencunom – Rokafly iz Valjeva (www.rokafly.org.yu) i Arežina Goranom (trenutno živi i radi u Kanadi) vratio iz radne posete Sloveniji. Bili smo gosti RZS (Ribišne Zveze Slovenije). Oni su nam poslali garantno pismo. Dobijanje viza je tada, u ambasadi Slovenije, bila samo formalnost. Obilazak ribolovnih društava i voda Slovenije je trajao punih šest dana.

Obišli smo reke Poljansku Soru, Idrijicu i Savinju, te ribolovna društva na ovim rekama u Visokom, Tolminu, Idriji, Ljubno nas Savinjom i Mozirje. Naišli smo na lep prijem kod prijatelja mušicara iz Slovenije. Omogucili su nam da potpuno besplatno provedemo predivne trenutke u ribolovu na ovim rekama. U planu je bio obilazak i reka

Soce, Tolminke, Bace, Trebušcice, Sore, Save Bohinjke, Radovne, Bohinjskog i Bledskog jezera i Save Dolinke, ali su na njima bile velike i snežne vode, pa smo odustali.
Na vodamo smo lepo lovili potocne i kalifornijske pastrmke i lipljane, a na reci Idrijici i predivne Soške pastrmke. Bilo je lepo, ali je kratko trajalo. Pozvani smo od ugodnih domacina da ih opet posetimo ove ili naredne godine, kada budu manje vode.
Pored ribolova smo prisustvovali dodeljivanje nagrada gospodinu Saši Bencunu od strane RSZ (predsednik Borut Jerše, sekretar Marko Koracin i urednik “Ribic” – a Igor Holy) za osvojena visoka mesta na natecaju u vezivanju muha u kategorijama licinke, podvodna muha (1.), realisticni uzorci (2.) i suhe muhe (3.) U RZS i ribolovnim društvima smo imali promociju lista Mušicar za koji se javilo dosta pretplatnika iz Slovenije. List je naišao na dobar prijem kod mušicara u Sloveniji. Nadati se da ce broj pretplatnika i sa drugih prostora EX YU porasti. Opširniji tekst u broju 3 Mušicara.
(Reviju “Mušicar” možete kupiti u prodavnici ribolovne opreme “Barakuda” u Skenderiji – Sarajevo)

Pročitajte i:   Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.