Adis Mešić – štuke, deverika i kostreš
Adis se javio mailom i poslao par slika svojih ulova. Mail glasi:
“Zovem se Adis Mešic, i iz Prijedora sam.Trenutno sam u Švedskoj i šaljem vam par slika sa sjevera.
Ribe su uhvacene na varalicu «jerk» što je jako popularan nacin ribarenja u Švedskoj.
Lovi se kratkim i krutim spin štapovima 6 i 7 koji nose gramažu od 70 pa do 250 grama, jer je i sam raspon težine «jerk» varalica velik.Ja lovim sa ambasador rolom calkuta broj 250 na kojoj je špaga 0.33.Sam upravljaš sa štapom i odredjuješ putanju «jerk» varalica, pošto one nemaju kljuna.Tim sistemom lovimo
tokom cijele godine jer je to jako interesantan nacin ribolova i ko jednom proba na taj sistem – na njemu i ostaje.
Sve štuke su sve uhvacene na taj nacin i sve su težine preko 10 kilograma.Moja dosadašnja najveca štuka je težila 15,4 kilograma
Grad gdje ja živim se zove Norkoping, 200 km prema sjeveru od glavnoga grada Stockholma, a vode gdje lovim su Motalastrom i Glan.
Evo i jedna slika sa deverikom, jutros sam oborio svoj dosadašnji rekord u težini ulovljene deverike – ova je teška 5950 grama.Uzela je kukuruz sa vanilijom.
A moja «favorit» riba je na posljednjoj slici – kostreš ili koštro.Pocetkom proljeca veci dio vremena na vodi provedem «ganjajuci» kostreša jer ima jako velikih primjeraka.
Veliki pozdrav od Adisa iz Švedske i veliko vam Bistro BiH!
Pregledano: 1382 puta
____________________________________
Postavio micko 13 July, 2008
el_papaMirsy <<<<<<<< ne ubija svako ribu kao ti i jos zivu guliti,svasta ____________________________________ Postavio SAJO 04 July, 2008 SVAKA CAST ADI I BISTRO I U BUDUCE. ____________________________________ Postavio Seha 02 July, 2008 🙂 ____________________________________ Postavio Adis Mesic 01 July, 2008 Ja ga negulim nego pustam:)hehe ____________________________________ Postavio el_papaMirsy 01 July, 2008 kostreš se čisti dok je živ a kad ugine onda ga niko ne može očistiti BISTRO ADISU DOBRA ŠTUKA _____________________________________ Postavio alar 30 June, 2008 fino fino ribe vrjedne svake pohvale.bravo adise _____________________________________ Postavio Adis 29 June, 2008 Hvala Seha bistro _____________________________________ Postavio Seha 29 June, 2008 Svaka cast Adise pravi komadi. Bistroooooooooo Sverige _____________________________________ Postavio sajo 29 June, 2008 Kostreš ili Egli u Svicarskoj jedna od najomiljeni riba,a za cistiti,ona se guli kao Jegulja i filetira se.Bravo Majstore i Bistrooo! _____________________________________ Postavio mečo 29 June, 2008 ovih kostoriša ima i kod nas u uni. ja sam jedne prilike uhvatio barem 20-tak i sve vratio nazad. teška riba za čistiti, medjutim kažu da joj je meso izuzetno slatko. _____________________________________ Postavio Adis 29 June, 2008 hehe moze posalji:) _____________________________________ Postavio SLAP 29 June, 2008 SVAKA ČAST,ADISE,SAMO UDRIIIIIIII!!!!!!!!!!!!:-)))) _____________________________________ Postavio dok 29 June, 2008 bravo majstore, ma ima i kod nas dobrih jerkova, a pale ludo i na Svedskim vodama, javi nam gdje si pa ćemo tii poslat koji ! _____________________________________ Postavio zander 28 June, 2008 bravoooo i neka je BISTRO i za buduce izlaske. Zander!
Pozdrav rođaku u Švedskoj, velikom ribolovcu. Imam sina koji se zove Adis Mešić iz Vogošće. Kakv slučajnost. Pozdravi svoje Mešiće i pogledajte našu i Vašu stranicu.