EkologijaNajnovije vijesti

Pomor ribe u rijeci Tinji

Iako u centru Srebrenika nema industrijskih zagađivača, jučer ujutro pronađen uništen kompletan riblji fond
Slučajni prolaznici jučer ujutro uočili su velike količine uginule ribe kako plutaju na površini vode ili leže na dnu korita rijeke Tinje u Srebreniku.
Prema prvim informacijama predstavnika srebreničkih ribolovnih društava, uništen je kompletan riblji fond u Tinji na lokalitetu izmedju dva mosta u dužini od oko 500 metara u užem gradskom centru Srebrenika.
S obzirom na činjenicu da je u Srebreniku već ranije izgrađen savremeni prečistać otpadnih voda i da u gradskom centru nema velikih industrijskih zagađivaca, za sada je nejasno ko je i na koji način zatrovao ribe.
Ovo je treći pomor ribe u Tinji u posljednjih nekoliko godina, a na lice mjesta izašli su srebrenički policajci, koji će u saradnji s nadležnim inspekcijskim službama ispitati uzroke trovanja.
Autor: O. M – www.avaz.ba

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

One thought on “Pomor ribe u rijeci Tinji

 • Postavio PRELA 29 July, 2008
  Tako je bilo i u Loparama prošle godine. Zna se ko je odgovoran ali ništa nije preduzeto zato što je ta firma jednog budžovana. Ne želim nikome zlo, ali molim vas ne činite zlo sami sebi i našim pokoljenjima.
  BISTRO!

  ——————————————————————————

  Postavio jaskofin 28 July, 2008
  majko moja mila dokle dokle ce ovo vako. Pa stvarno smo stoka koje nema na ovozemaljskoj kugli. Stid me nekad biti Bosanac majke mi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.