Najnovije vijestiOstale vijesti

Nekad je bolje izgubiti komad pribora, nego ga pokušati spasiti

Svaki ribolovac se kad tad nadje u situaciji da mu se sistem zakaci za neki “zapinjac”, i skoro svaki od njih se u toj situaciji bori na slican nacin.
Trzate, mašete štapom gore-dolje, i najzad izgubite strpljenje, i cinite posljednji trzaj.Tada, ili puca silk, ili se mamac oslobodi.
Nekad se desi da, kada se mamac oslobodi, poleti iz vode pravo ka vama, i ako nemate “nindža reflekse”, može se desiti da vas i pogode “sistemi” ili varalice na koje pecate.
U suštini nije problem sa malim ili mekanim mamcima, ali sa težim…..
Darren Williams, 34-ovogodišnji mašinski operater iz Wrexhama, naucio je tu lekciju prošle nedjelje, pecajuci

sa prijateljima. Njegov sistem se zakacio i kao što opisah ranije, on ga je vukao najsnažnije što je mogao. Na nesrecu po njega, nije imao nindža reflekse, pa je olovo koje se nalazilo na sistemu izletilo iz vode i udarilo ga u njegovu ocnu šupljinu i zaustavio se u njegovom licu.
Nakon putovanja do bolnice i 5 casova duge operacije, doktori su uklonili olovo i popravili njegove polomljene kosti lica sa metalnim ulošcima.
Darren nimalo nije pokoleban tim iskustvom i cak cuva svoje “srecno” olovo u džepu.
“Imao sam srece – da je bilo nekoliko milimetara u drugom pravcu izgubio bih oko,” rekao je.
“Lovio sam ribu kada se silk zakacio za nešto i kako sam vukao, samo sam osjetio da me je nešto pogodilo u lice i oborilo na zemlju,” rekao je g. Williams!
“Da budem iskren, nisam znao šta se dogodilo, ali kada sam stavio ruke na lice one su bile prekrivene krvlju. Moji prijatelji su dotrcali do mene i vidjeli su vrh olova kako viri iz moje ocne šupljine.”
IZVOR: http://www.boingboing.net/2005/10/07/lead-sinker-shoots-t.html

Pročitajte i:   Bilten Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na hranilicu - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.