Takmicenja u mušicarenju u BiH (http://www.musicar.rs/)

Izjava novog prvaka Premijer lige BiH u mušicarenju, Džaferbegovic Ediba iz Novog Grada (RS – BiH)
Teško je u nekoliko rijeci opisati kompletan tok takmicenja u Premijer ligi BiH, ali da pokušam. Takmicenje se održavalo na cetiri prelijepe rijeke u BiH i to Sanici, Plivi, Sani u Kljucu, Neretvi i ponovo Sani u Ribniku. Na svakoj destinaciji je održano po dva kola i na kraju zbir svih rezultata je dao konacni poredak. Svaka rijeka je posebna prica za sebe, bilo je izuzetni teških kola, jer smo imali velike vodostaje, pa onda izuzetno male i bistre vode, tako da se svaki takmicar morao prilagoditi vodi i to od mjesta do mjesta. Riba je bila izuzetno oprezna i cudljiva, tako da je bilo izuzetno teško ostvariti ulove.


cast mi je bilo takmiciti se sa velikim imenima mušicarenja, kao što su Draško Matavulj, Goran Vukovic, prošlogodišnji prvak Nebojša Beric, Mile Kerkez i svi ostali. Poredak su odlucile nijanse, jer su svi takmicari podjednako dobri i svi su veliki poznavaoci mušicarenja. Mislim da je presudno za moje prvo mjesto bilo to što sam na svim rijekama bio konstantan u rezultatima.
Moram da pohvalim i organizaciju takmicenja i sve sudije, a posebno g. Marcela Kucinskog koji je uložio puno truda u cijelu organizaciju.
Prvo mjesto u Premijer ligi je nešto posebno. Ne osvaja se titula svaki dan i imat cu cime se pohvaliti svojoj djeci (Loreni i Amaru) koji polako krecu mojim stopama. Izuzetno sam ponosan što cu predstavljati opet svoju državu na medjunarodnoj sceni i nadam se boljem uspjehu od dvanaestog mjesta osvojenog na svjetskom prvenstvu u Finskoj, prošle godine, gdje sam i ja dao svoj doprinos.
Pošto ucestvujem u Premijer ligi od samog njenog osnivanja mogu da kažem da je svake godine sve jaca i jaca konkurencija i da je izuzetno teško ostvariti dobar plasman. Mislim da je ovaj plemeniti sport u velikom usponu na našim prostorima i da ce rezultati na medjunarodnim takmicenjima biti sve bolji.

Pročitajte i:   USR 'Štuka' Velika Kladuša: Održano 'Januarsko takmičenje 2023'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.