EkologijaKrivolovNajnovije vijesti

“Grdosije” iz Jablaničkog jezera

Kad sam ranije slušao priče kako je tamo neki ribolovac ulovio šarana u Jablaničkom jezeru koji je težak oko 20 kg, ili kako je ribolovca šaran vukao zajedno sa čamcem po jezeru uvijek sam u sebi pomišljao “ja žešće ribarske majko moja” i da iskreno kažem malo sam vjerovao u to.
Dana 12.11.2008.godine dok sam bio na poslu pozvao me naš Sekretar i ribočuvar ŠEHA te mi ispricao kako su on i NONO na Jablaničkom jezeru u potrazi za mrežama, a da su iz mreža koje su pronašli pustili dva šarana teška zajedno preko 50 kg.

I opet ja pomislim kako je to napuhana ribarska, a znajući da su obojica skloni podvalama kao i većina naše stalne ekipe kontam možda je to još jedna u nizu podvala. Medjutim, kad su se vratili sa jezera pozvali su me da zajedno sa njima izvršim spaljivanje 4 mreže koje su pronašli. Otišao sam naravno, a u autu su mi dali videokameru da pogledam snimak. Na moje veliko čudjenje vidio sam snimak gdje njih dvojica iz dvije mreže vade dva šarana teška preko 25 kg. Izvadjeni su neozljedjeni iz mreža i vraćeni u jezero, a kako su i njih dvojica rekli to su “grdosije” koje nikad prije nisu vidjeli. Da nebi bilo da je i ovo ribarska DVD sa video snimkom ćemo dostaviti Senadu koji će postaviti sve na stranicu pa da svi vide. Dok smo spaljivali mreže i pijuckali pivo nismo baš mnogo pričali o tome da su pronašli još četiri mreže nego je priča bila o tim šaranima i tome kako do sad niko od nas trojice nije vjerovao da je ovakvih primjeraka još ostalo u jezeru nakon najezde mreža od prije nekoliko godina. Sad smo se uvjerili da jeste.

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Ko se poslije ovih snimaka smije okupati u Jablanickom HI HI !!!BISTRO!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.