Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Nove prostorije Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske

Konacno san Upravnog odbora SRS RS se ostvario.
Od 15.11.2008.godine Sportsko ribolovni Savez
Republike Srpske ima svoje prostorije. Omogucen je normalan rad Kancelarije saveza, vodjenje adiministrativnih proslova, komunikacija sa SRD itd.
U novim prostorijama uprilicena je manja svecanost uz prisustvo clanova Upravnog odbora, gostiju iz ministarstava, Grada Banja Luke, te predstavnika
SRS BiH.
Prisutnim gostima i clanovima Upravnog odbora obratio se predsjednik Skupstine SRS Republike Skupstine gosp. Zivkovic Milovan. U svom obracanju zahvalio se gostima i naglasio da od danas Savez RS ima svoje vlastite poslovne prostorije.Nakon 15 godina rada, a pocelo se sa 13 udruzenja 1993 godine, danas SRS RS ima

50 udruzenja i 13.560 clanova, te skole ribolova sa jos oko 1500 clanova. Za kupovinu prostora izdvojeno je 70.000 KM, od cega je od SRS BiH dobiveno 45.000 KM, a preostali dio obezbjedio je SRS RS iz vlastite akumulacije.Prostor je velicine 27,5 m2.
U svom obracanju gosp. Zivkovic istakao je znacaj formiranja krovnog saveza, SRS BiH 2005 godine, koje je imalo za posljedicu konsolidovanje ribolovnog sporta u BiH. Posebno je apostrofirao organizaciju 27. Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovum, koje nam je nakon uspjesnog poslovanja omogucilo da izdvojimo sredstva za kupovinih prostora entitetskih saveza. Ne zaboravlja se ogroman doprinos mnogih koji su pomogli i organizovali tu sportsku manifestaciju istakao je Zivkovic na kraju svog obracanja.
Goste i clanove Upravnog odbora SRS RS, pozdravio predsjednik Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske gosp. Klepic Djordje koji je istakao znacaj zajednistva, te odluke o prihvatanju 27 SKP na Karaotoku. Predsjednik Klepic posebno se zahvalio gosp. Nikoli Puce, te Ministru sporta u vladi Federacije BiH gosp. Grahovcu. U svom obracanju gostima i clanovima Upravnog odbora SRS Republike Srpske, Klepic je naglasio da nas 2010. godine ocekuje organizacija jos jedne velike sportske manifestacije, a to je 16. Evropsko prvenstvo u musicarenju- Fly Fishingu, ciji je domacin SRS BiH, a tehnicki organizator SRS Republike Srpske, pri tom naglasivsi da i od ove manifestacije ocekujemo pozitivno poslovanje i finasijske efekte koji ce omoguciti kupovinu jos ovako lijepih prostora prije svega za krovni savez, a i za udruzenja.
Nakon toga slijedila su obracanja gostiju od kojih isticemo gosp. Jove Rosica, sefa odsjeka za sport u gradskoj upravi Banja Luke, Nenada Radjevica iz Vlade RS, Vere Kanlic iz ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede RS, Dragana Timarca, sef odsjeka MK, gradska uprava Banja Luka, predsjednika SRD Banja Luka, gostiju iz SRS BiH, TK SRS BiH, te clanova Upravnog Odbora SRS RS.
Uruceni su pokloni SRS BiH, preparirana mladica, te umjetnicka slika dar hotela Kardijal Teslic.
Poslije svecanosti nastavljena je sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske na kojoj je centralno pitanje bilo organizacija Skupstine u mjesecu decembru 2008.godine.
Kancelarija sportsko ribolovog saveza Republike Srpske nalazi se na adresi:
SPORTSKO RIBOLOVNI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE
ulica : Milana Rakica 1 (iza grad. trznice)
51.000 BANJA LUKA
Tel : 065/ 582-782 Pajic Slavko- sekretar
E-mail: srsrsk@gmail.com

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.