Zaključci sa 16 sjednice UO SRS BiH

16. sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, odrzana je 26.11.08. godine u KRESEVU.
Na dnevnom redu bila je izmjena i dopuna Statuta Saveza, Informacija o pripremama organizacije 16. Evropskog prvenstva u musicarenju 2010.godine, Izvjestaj o financijskom poslovanju, Plan rada za 2009. godinu, donosenje odluke o odrzavanju Skupstine SRS BiH 20.12.2008 godine u Zenici.
Tom prilikom zakljuceno je slijedece:
ODLUKE I ZAKLJUCCI SA 16. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA SRS BiH (Kresevo, 26.11.2008. godine)

 1. Usvojen je zapisnik sa 15. Sjednice Upravnog odbora SRS BiH primjedbom koja je prihvacena od gosp. KLEPIC DJORDJA, a odnosi se a tacku 2b , Zapisnika a koja glasi:

Upravni odbor SRS BiH, donosi odluku da se dijelovi rijeke Plive u Sipovu i rijeke Ribnik u Ribniku, kojima upravlja kompanija LTG BANJA LUKA ne obavljaju razgovori, jer na tim dijelovima rijeka nece se organizovati takmicenje radi spora Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske sa tom kompanijom.
2. Usvojena je Informacija gosp. KLEPIC DJORDJA , predsjednika Izvrsnog komiteta 16. Evropskog prvenstva u musicarenju 2010 godine, u kojoj su prezentirane aktivnosti Izvrsnog komiteta izmedju 2. sjednice Upravnog odbora SRS BiH, izmedju ostalog Tehnicka komisija 16. EP , po Zakljucku Upravnog odbora SRS BiH sa 15. sjednice, obisla je staze kojima gazduju sportsko ribolova drustva i to: Plivsko jezero kojim gazduje SRD „ Zlatovcica“Jajce, rijeku Plivu kojom gazduje SRD Sipovo, rijeku „ Sanu“ kojom gazduje SRD Kljuc, rijeku “Sanu” kojom gazduje SRD “Ribnik” iz Ribnika i rijeku „ Unu“ kojom gazduje SRD „Una“ iz Bihaca. Tehnicka komisija 16. EP i predsjednici sportsko ribolovnih udruzenja navedenih opstina primljeni su od strane Nacelnika sa kojima je potpisan protokol, kojim nacelnici u ime opstina i SRD prihvataju i podrzavaju organizaciju Evropskog prvenstva 2010. godine u njihovim opstinama.
Od Tehnicke komisije se ocekuje detaljan Izvjestaj, odnosno nalaz sa relevantnim pokazateljima, na temelju kojih ce se prema Svjetskoj federaciji kandiditirati staze 16. EP 2010. godine, a konacnu rijec dati ce Ekspertna komisija nakon licnog uvida. O finansijskoj konstrukciji 16. Evropskog prvenstva 2010.godine, govorio je gosp. ZDRAVKO OSTOJIC, predsjednik Finansijske komisije, istakavsi da je za pripremu, organizaciju i provodjenje ovog prvenstva, potrebno obezbjediti 692.700 KM.
Prilikom izrade finansijske konstrukcije vodilo se racuna o nadolazecem vremenu i ekonomskoj krizi koja nece zaobici ni BiH, pa se planiranju sredstva prislo sa mnogo realnosti.Treba istaci da se prvenstvo odrzava na 5 lokacija u radiusu od 150 KM i svi takmicari moraju proci sve staze i obaviti takmicenje u 5 razlicitih sektora.
Stoga znacajnu stavku troskova cini nabavka plovnih objekata ( 15 camaca) i prevoz takmicara do staza za sto se predvidja nabavka i 2 kombija.
Upravni odbor SRS BiH prihvatio je Finansijski plan EP 2010 godine, koji ce se proslijediti Organizacionom odboru 16. Evropskog prvenstva gosp. RADMANOVIC NEBOJSI, kako bi se isti konacno usvojio na sjednici Odbora koja ce se odrzati u mjesecu decembru.
Donesena je odluka o otvaranju racuna 16. Evropskog prvenstva 2010.Godine.

Pročitajte i:   Održana manifestacija “Izbor sportiste godine općine Tešanj 2019” - Piknjač Nermin i SRD Jelah Tešanj laureati

3. Upravnii odbor SRS BiH, utvrdio je prijedlog izmjena i dopuna Statuta SRS BiH koji ce biti objavljen na Web stranici Saveza, zajedno sa osnovnim tekstom Statuta kako bi se po istom obavila sira rasprava, dostavile primjedbe i sugestije.
Izmjene i dopune Statuta SRS BiH stampane su masnim slovima, radi lakseg poredjenja sa osnovinim tekstom.
Primjedbe i sugestije dostaviti najkasnije do 18.12.2008. godine u SRSBiH E-mailom ili na fax SRS BiH.
4. Po ovoj tacci razmatrani su izvjestajni dokumenti SRS BiH za 2008. godinu.- Jednoglasno je usvojen Izvjestaj radu Upravnog odbora SRS BiH za period: april 2008- 26.Novembar 2008.godine
Sastavni dio ovog izvjestaja Upravnog odbora je izvjestaj Takmicarske komisije za isti period.
Privremeni izvjestaj o finansijskom poslovanju Saveza za period januar-oktobar 2008. godine, usvojen je uz slijedece primjedbe i konstatacije:
a/ da se Finansijski izvjestaj u opisu troskova obrazlozi sa vise analitike po pojedinim pozicijama;
b/ konstatovan je dug prema Savezu BiH, i to:
Savez Fedeacije duguje 30.250,00 KM (uplatio 5.000,00 KM )
Savez Republike Srpske duguje 8.250,00 KM (uplatio 20.000,00)
Brcko-Distrikt duguje 7.000,00 KM (ništa nije uplatio u 2008.godini )

Pročitajte i:   Održana sjednica Skupštine USR "Blinker" Kalošević - Tešanj

Ako ovakvo stanje ostane do kraja godine, Savez ce definitivno 2008. godinu, poslovati sa gubitkom i nece moci realizovati odluku Upravnog odbora o kupovini kombija, za sto je planirao 25.000,00 KM.

5. Program rada i Finansijski plan SRS BiH za 2009.godinu su jednoglasno usvojeni.

1. Upravni odbor je donio odluku kojom se sjednica izvjestajne Skupstine SRS BiH, zakazuje u Zenici, dana 20.12.2008. godine / subota / sa pocetkom rada u 12,00 sati i sa uobicajenim dnevnim redom.
2. Pored toga zakljuceno je da se sjednica Upravnog odbora zakaze isti dan, takodje u Zenici sa pocetkom rada u 10,00 sati.
3. Zaduzuje se predsjednik SRS BiH gosp. Mehmed Batotic, da sa direktorom novoangazovane Agencije za vodjenje knjigovodstva, potpise Ugovor o vodjenju poslovnih knjiga Saveza- knjigovodstva.

Sastanak je zavrsen u 15,45 sati.

GENERALNI SEKRETAR Hadzihasanovic Rifet,s.r.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.