Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Oni su naši prvaci

Kada je 21.09.2008 godine na Sani-Ribnik pocelo zadnje 9 i 10.kolo Fly fishing Premijer lige Bosne i Hercegovine za 2008.godinu, za mene nije bilo dileme tko ce biti ovogodišnji šampion Bosne i Hercegovine u Fly fishingu-mušicarenju.
Tokom cijele liga bio je konstantan, prvi ili u samom vrhu lige.
Šampion je EDIB DŽAFERBEGOVIc, clan SRD Novi Grad.
Sve je pocelo ove godine na Sanici. Prvo kolo lige, visok vodostaj, nervoza zbog neslavnog odlaska na Novi Zeland. Jedni ljuti, drugi ogorceni, treci bi da odgode kolo, cetvrti da se glasa, neki da se svadjaju zbog Novog Zelanda, ali ipak poceli smo.

ŠAMPION BiH ZA 2008. G. U MUŠIcARENJU – FLY FISHINGU
Slijedila je Pliva, Neretva, Sana, odgadjanje kola na Uni, finale na Sani Ribnik. Edo je pokazao da to nije mnogo uticalo na njegov konstantno dobar plasman u svim kolima. Istina bilo je teško 10 kola boriti se sa najboljim majstorima ovog sporta.
Najbolje to govori izjava koju je dao gosp. Kohneru za list MUŠIcAR iz koje citiram slijedece:

„Teško je u nekoliko rijeci opisati kompletan tok takmicenja u Premijer ligi BiH, ali da pokušam. Takmicenje se održavalo na cetiri prelijepe rijeke u BiH i to Sanici, Plivi, Sani u Kljucu, Neretvi i ponovo Sani u Ribniku. Na svakoj destinaciji je održano po dva kola i na kraju zbir svih rezultata je dao konacni poredak. Svaka rijeka je posebna prica za sebe, bilo je izuzetni teških kola, jer smo imali velike vodostaje, pa onda izuzetno male i bistre vode, tako da se svaki takmicar morao prilagoditi vodi i to od mjesta do mjesta. Riba je bila izuzetno oprezna i cudljiva, tako da je bilo izuzetno teško ostvariti ulove.
cast mi je bilo takmiciti se sa velikim imenima mušicarenja, kao što su Draško Matavulj, Goran Vukovic, prošlogodišnji prvak Nebojša Beric, Mile Kerkez i svi ostali. Poredak su odlucile nijanse, jer su svi takmicari podjednako dobri i svi su veliki poznavaoci mušicarenja. Mislim da je presudno za moje prvo mjesto bilo to što sam na svim rijekama bio konstantan u rezultatima“
Da zakljucimo na kraju ovog predstavljanja našeg Šampiona.
Bilo je teško u Finskoj kada nas je Edo uspješno predstavljao na svjetskom prvenstvu. Bilo je teško ove godine kada je otišao na Novi Zeland i nažalost nije se takmicio. Nije poslije toga otišao ni u Španiju.
Ipak, Edo je sve to prevazišao i pokazao da se fer i korektnim odnosom može postati ponovo šampion i ponovo biti clan državnog tima koji ce nas predstavljati iduce godine u Irskoj na evropskom prvenstvu mušicara, gdje ce biti zasluženo i Edo .
Što na kraju reci – Edo ostali smo svi bez rijeci, jer si sve rekao na stazi.
Želimo tebi i tvojoj obitelji sve najljepše u Novoj 2009. godini sa željom da u Irskoj budeš medju najboljim, uvijek fer i korektan takmicar, primjer drugima, te da sa uspjehom predstavljaš BiH i naš Savez..

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

BISTRO !!!!
KOMERSAR FLY FISHING LIGE BiH
Marcel Kucinski

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.