Trebižat poribljen sa 3500 komada mladji pastrve

LJUBUŠKI – clanovi društva sportskih ribolovaca “Kravica” ovih dana poribljavaju rijeku
clanovi Udruženja sportskih ribolovaca “Kravica” Ljubuški, koja od osnutka slovi kao velik zaštitnik rijeke Trebižat i njezina biljnog i životinjskog svijeta, ovih dana poribljavaju Trebižat. Rijec je o mladji mekousne i kalifornijske pastrve. Ukupno je pušteno oko 3500 mladi mekousne i kalifornijske pastrve velicine od sedam do 15 centimetara.
Sredstva za poribljavanje namaknuta su od prodaje dnevnih i godišnjih dozvola za ribolov na rijeci Trebižatu za ovu godinu. Isticu kako je to prvo poribljavanje od zatvaranja sezone na pastrvu i da ce nastaviti taj posao. Još nekoliko poribljavanja planira se obaviti prije samog otvaranja sezone ribolova, u ožujku iduce godine.
Podsjetimo, u Vitini, opcina Ljubuški, na rijeci Trebižatu u svibnju je održano natjecanje u lovu na pastrvu varalicama, “Ribicija 2008.”, na kojemu se natjecalo 26 ribica. Medu njima su bili i natjecatelji domacina Športskoga ribolovnog društva “Kravica” Ljubuški.
Tom prigodom drugo mjesto i 14 bodova pripalo je

Slavenu Zovaku iz ribolovnoga društva “Kravica” Ljubuški.
Na veceri, uz roštilj, janjetinu, glazbu, ribicke price i razgovor o buducim susretima na vodama Trebižata družilo se do kasno u noc. Zahvalili su svim sudionicima na svemu doživljenom, organizatorima, ekološkoj udruzi “Vrioštica” Vitina i ribolovnom društvu “Kravica” Ljubuški.
Text i fotografije: ZORAN GRIZELJ – Vecernji list

Pročitajte i:   Satnica III I IV kola Premijer mušičarske lige Bosne i Hercegovine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.