EkologijaNajnovije vijesti

U rijeci Usori i teslickom vodovodu primijeceno crno zlato – Pojavile se naftne mrlje u vodi

Ekipe Instituta za zaštitu zdravlja RS-a izašle su na teren i uzimaju uzorke uzorke vode iz Kumunulanog poduzeca “Rad” u Teslicu nakon što se u vodi pojavila nafta. Glasnogovornica Instituta Milka Mrda potvrdila je i da se još uvijek uzimaju uzorci koji ce djelomicno biti obradjeni u toj ustanovi, a jednim dijelom u nadležnom zavodu u Beogradu. “Po onome što se odmah moglo vidjeti, po dolasku ekipa na teren, uzeti uzorci vode osjete se na miris nafte i vide se masne mrlje”, rekla je Milka Mrda te naglasila da ce se svi detalji znati nakon laboratorijskih nalaza koji ci biti poznati sredinom sljedeceg tjedna. Prema neslužbenim podacima, naftne mrlje su primijecene u rijeci Usori i u teslickom vodovodu, koji je obustavio isporuku vode. Direktor Komunalnog poduzeca “Rad” iz Teslica, Zoran Zelembabic, potvrdio je da je na podrucju te opcine prekinuta opskrba vodom iz gradskog vodovoda nakon pojave manje naftne mrlje u rijeci Usori. Naftna mrlja primijecena je

u petak navecer, nakon cega je javnost obaviještena da voda iz gradskog vodovoda nije za pice sve dok se ne izvrše potrebne analize. U poduzecu “Rad”, koje je zaduženo za proizvodnju vode, kažu da su preuzeli sve potrebne mjere i da je naftna mrlja na vrijeme otkrivena te nije ušla u sustav vodoopskrbe. Postoji mogucnost, najavili su, da se krene s distribucijom tehnicke vode samo za higijenske potrebe stanovništva.
Iz stožera Civilne zaštite u Teslicu naveli su da ce biti organizirana dostava pitke vode kako bi gradjanima olakšali opskrbu vodom za predstojece dane.
FENA

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.