Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

UGSR “Sarajevo 1906” – Pocela “Mala škola sportskog ribolova”

Kako je to vec postalo tradicionalno, UGSR “Sarajevo 1906” svake godine educira ucenike osnovnih škola o ribolovu i ekologiji, a kroz projekt “Mala škola sportskog ribolova”.
Prošle sedmice, mali ribolovci su krenuli sa teoretskim dijelom nastave koja je realizovana uz pomoc profesora Avde Sofradžije i Rifeta Škrijelja, profesora na Prirodno-matematickom fakultetu u Sarajevu.U prvom danu predavanja, od uvaženih profesora, i mi stariji smo imali šta nauciti.
Kao i svake godine, “Mala škola sportskog ribolova” ce imati dva dijela – prvi gdje ce se provesti teoretska nastava o ihtiologiji i ekologiji te osnovi kod rukovanja sa ribarskim priborom i pripremanja istog za ribolov, a u drugom dijelu,

polaznici ce imati obuku direktno “na vodi” gdje ce biti organizovano i takmicenje.Male ribolovce prakticnom dijelu ce obucavati instruktori/clanovi UGSR “Sarajevo 1906” koji su obezbjedili sav potreban materijal, a i osnovni ribarski pribor za sve polaznike.
Ovu šestu skolu, kao i sve do sada, pomažu opština centar, Kantonalno ministarstvo sporta i kulture, a ove godine, školu pomažu i Gradsko vijece te Akova impex i Denox d.o.o Sarajevo.

Pročitajte i:   Busovača: Na rijeci Lašvi održano 2. kolo Premijer SPIN lige BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.