Najnovije vijestiOstale vijesti

Čeka se da Drina izbaci tijelo nestalog ribara

Pretpostavka je da se Mustafa Bošnjakovic (62) pokliznuo i upao u rijeku…
Adem Bošnjakovic i zvornicki ribari vec više od dvadeset dana cekaju da Drina izbaci tijelo 62-godišnjeg Mustafe Bošnjakovica koji je nestao u noci izmedju 16. i 17. januara dok je pecao ribu na obali Drine kod Zvornika.
Iako su ga ribari s kojima je toga dana bio zvali da s njima podje kuci jer je vec padala noc, Mustafa je ostao da još koji put zabaci udicu.
– Malo smo mezetili i pili po obicaju, a onda smo krenuli kuci. Mustafa je želio da još malo ostane. Sutradan ujutro na mjestu gdje smo ga ostavili našao sam njegovu kapu, cigarete i dvije ulovljene ribe – prica Nurija Kajic.
On pretpostavlja da je Mustafa pao u Drinu i utopio se, s obzirom da je malo popio i da je bio mrak, a mjesto na kome je pecao strmo i klizavo.
– Ne znamo samo da li je to bio njegov izbor ili nesretan slucaj – kaže Nurija, dok Nebojša Toskic moli sve koji pronadju utopljenika da jave njima ili najbližoj policijskoj stanici.
Mustafa je, kažu, bio dobar i miran covjek. Vratio se prije nekoliko godina u Zvornik. Živio je sam u kuci u neselju Vidakova Njiva, a brat Adem, jedini od njegove rodbine, živi u Švedskoj.
– Po prijavi smo izašli na teren, izvršili pretraživanja i angažirali smo i pripadnike policijske stanice u Kozluku. Obavijestili smo nadležno tužilaštvo i raspisali potragu – kaže nacelnik SJB Zvornik Stanimir Vidovic.
M. M. Dnevni avaz

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.