ISMETU BAJROVIcU URUCENA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO – ZALJUBLJEN U STRELJAŠTVO I RIBOLOV

Ismet Bajrovic, predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo i predsjednik Streljackog saveza invalidnih lica u Federaciji BiH, nedavno je primio nagradu za životno djelo na tradicionalnom izboru sportiste – invalida Kantona Sarajevo za 2008. godinu. Žiri i Organizacioni odbor ove sportske manifestacije Ismetu Bajrovicu dodijelio je specijalu Plaketu za njegov plodan novinarski rad i propagiranje invalidskog sporta. Njegove velike zasluge su za razvoj i informisanje o sportskom životu medju invalidima – sportistima Kantona Sarajevo i BiH. On vec dugi niz godina prati sportska takmicenja invalida BiH, a veliki broj tekstova napisao je u Dnevnom avazi i Avazovom Sportu iz aktivnosti Sportskih ribolovaca Bosne i Hercegovine.
Ismet Bajrovic se posebno istice

u afirmaciji bazicnih sportova, u radu sa mladima – invalidnom djecom i omladinom na podrucju Novogradske opcine i Kantona Sarajevo.
Za svoj plodan novinarski rad i sportsku aktivnost Ismet Bajrovic primo je niz priznanja i nagrada; Spomen plaketa Grada Sarajeva, Zlatna plaketa SOFK-e BiH, Zlatna znacka SFKJ, Orden zasluga za narod sa srebrnim vijencom, Zlatna plaketa SSRI BiH i niz drugih nagrada i priznanja.

Pročitajte i:   Ekološka udruženja se okupila ispred Parlamenta FBiH: Naše rijeke nisu na prodaju

One thought on “ISMETU BAJROVIcU URUCENA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO – ZALJUBLJEN U STRELJAŠTVO I RIBOLOV

  • 6. Marta 2011. at 19:42
    Permalink

    Svaka čast Bajroviću ti si veliki borac za sve sportove pa i ribolov…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.