Mostar dobio cetvrto udruzenje ribolovaca

Zbog nesuglasica u Udruzi sportskih ribolovaca Neretva Mostar, koja broji oko 1.700 ribolovaca, Mostar je sinoc dobio i cetvrtu udrugu ribolovaca. Novoosnovana Sportsko ribolovna Udruga Mostar Jug dobila je predsjednika, izabran je Upravni i Nadzorni odbor, Sud casti … Kako nam je kazao Nikola Prce, novoizabrani predsjednik udruge, ispunjene su sve zakonske norme za osnivanje Udruge ciji Upravni odbor broji 11 clanova svih nacionalnosti.
Prce je posebno razocaran nedavno održanom nelegalnom sjednicom Skupštine Udruge Neretva Mostar gdje je policija branila ulazak pojedinim clanovima koji nisu bili na spisku. Nakon svega negativnog što se dogadjalo na toj Skupštini, odlucili su se za osnivanje nove Udruge.

Ako u Mostaru postoje dvije jednonacionalne, u Blagaju i nekadašnjoj mostarskoj opcini Sjever, kao i jedna mješovita udruga Neretva, onda se prema rijecima Dražena Pazina može formirati još jedna. Pazin je inace bivši clan Nadzornog odbora Udruge Neretva koji se prikljucio radu novoosnovane Udruge Mostar Jug.

(Bljesak.info)

Prenijeto sa www.bihvijesti.net

Ps. Zamolio bi vas unaprijed da se suzdrzite neprimjerenih komentara. Hvala !

Pročitajte i:   Reakcija načelnika Ilidže: Najmanje 30 puta sam pozivao inspekciju da obustavi nezakonitu eksploataciju šljunka

One thought on “Mostar dobio cetvrto udruzenje ribolovaca

 • 20. Decembra 2009. at 23:56
  Permalink

  Pregledano: 389 puta
  ______________________
  Postavio zeciji brcak 06 March, 2009
  neznamo cemu uopste se raspravlja ovdje.Kakva su sad odjednom nova udruzenja pred samo otvaranje.gdje su ti do sada bili i sta su uradili? Jesuli mozda poribljavali ili imaju neki program dobar za sve ribare? ocito da neko zeli samo na lagan nacin doci do para i nista drugo. A sta mislite da napravite od teble do table za ogranicenje brzine po jedno drustvo? Mislim da ovakvim postupcima samo stvarate jaz medu ribarima.neka vam je BISTRO ribari sa Neretve!
  ______________________
  Postavio Senad 05 March, 2009
  Kao što to uvijek biva – kad dodju pare, tada se nadje onih koji se tu počinju pitati “a gdje sam ja tu?”.
  Ne govorim za ovaj slučaj, nemam pojma ko je prav, ko je kriv, znam samo da do unazad godinu-dvije USR “Neretva” nije poslovalo sa pozitivnim bilansom.
  Nadam se da će uskoro biti organizovano jedno Udruženje registrovano za cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, koje neće imati voda, a imaće ih sve, koje neće služiti onim koji su ga organizovali, nego, ukoliko bude dovoljno altruista i entuzijasta, budućim ribolovcima.
  Bistro Bosno i Hercegovino!
  ______________________
  Postavio ribery 04 March, 2009
  Nikola Puce, Arapović Vjeko i Dražen pažin su čudo. nakon što su zavili u crno USR “Neretva” Mostar i ostavili dug od preko 28000 KM postali su prošlost ovog udruženja. sada USR “Neretva” ima 1702 člana i 40.000 Km na računu, pa oni treba da potroše te pare. A isto tako, pošto im se ne dozvoljava da obnove mandat u Krovnom Savezu gdje će finansijska policija ispitati njihovo poslovanje u završenom mandatu krenuli su na USR “Neretva” sa grupom budaletina koje su nahuškali nacionalističkim nebulozama. Pošto im nije uspjelo da poremete rad ovog najjačeg udruženja u BiH, napravili su svoje udruženje. Gdje će loviti, pošto nemaju voda, njihov problem. Neka im je sa srećom.
  ______________________
  Postavio Kovach 03 March, 2009
  Kao da nikad nisi čuo za plaćanje talona, pa ako radi tvoja ribočuvarska služba i naplatit ćeš, a ako ne radi onda ….. Otkini svakom ribolovcu koji dođe na tvoje vode svih 40 talona i imaš od njegovog matičnog udruženja 100 KM kao da je izvadio dozvolu kod tebe. Sve se da dogovoriti samo nema volje. Bolje je svakom ribolovcu koji dođe uzeti 10 ili 20 KM, nego 2,5 koliko košta jedan talon. Nije sve ni u novcu. A što se tiče voda imaju ih i druga udruženja osim Konjica i Mostara, kao i ribočuvare pa se toliko ne bune. Fazon je u nečem drugom, ali nije bitno. BISTRO!!
  ______________________
  Postavio mekousna 03 March, 2009
  Ti bi kovach jednu dozvole za sve rijeke u BiH. I ja bi ali da tada ribočuvare plaća Vlada Federacije i da ona naplaćuje dozvole.
  Ne može se jednom udruženju natovariti 20 000 ribolovaca koji će dozvole vaditi u svom matičnom udruženju a lovit npr. Neretvi.
  Upravo zbog postojanja udruga bez rijeka nije moguće jedna dozvola jedna BiH.
  _______________________
  Postavio Kovach 02 March, 2009
  Ako nisam u pravu potpišite zajedničku dozvolu na nivou HNK, a onda ću ja javno reći da sam se prevario u procjeni. I kod nas na papiru postoji Udruženje “DOLJANI” koje nema ni kapi vode, a ipak ih zovete na sastanke i mi se ne bunimo. Imaju ljudi pravo na to kao i ovi vaši. Što se tiče poribljavanja vrlo dobro znam kako se vrše (ili ne vrše)i ko ih finansira.Nemam namjeru da stvaram bunu na forumu pa nebih dalje komentarisao. Na kraju opet ponavljam “NEKA SVAKO METE ISPRED SVOGA PRAGA”. BISTRO!
  ________________________
  Postavio mekousna 02 March, 2009
  Treba opet dovest udruženje na prosjački štap kao što je to uradio Vjeko Arapović.
  Ili da cisterna sa ribom “zbog saobraćajne nesreće” završi u frižideru Nikole Puce
  ________________________
  Postavio sivi soko 02 March, 2009
  jasta, neka se nesto desava,ko kome moze braniti da osnuje udruzenje,skupi 500 KM odredjen broj clanova,predas u sud i rjeseno.samo me zanima gdje to novo udruzenje misli da izdaje dozvole i na koji dio vode ce iste da vaze???
  sto se tice poribljavanja financiske koristi udruzenje a svi dobro znamo po kojem postupku ide poribljavanje(tender),tko placa i tko ribu naplacuje(isporucuje).elektroprivreda raspisuje postupak javne nabavke gdje traze ribu koja je propisana ribarskom osnovom,najpovoljniji ponudjac ima zadatak (poslje potpisanog ugovora)da u zadanom roku isporuci trazenu kolicinu ribe koju ribarsko udruzenje pruzima uz nazocnost inspekcije koja je za tu vrstu privrede zaduzena.nijedno ribarsko udruzenje se ne spominje da ista placa niti da ima financijsku korist od istog.a pocemu ti KOVACH smatras da su ovi iz USR NERETVA lokalisti i za koji vid suradnje nisu otvoreni?dokle kod nam je savez ovaki sva ribarska udruzenje trebaju biti lokalisti.
  BISTRO!!!!!!!!!!!!1
  ___________________________
  Postavio Kovach 02 March, 2009
  Ma nek se nesto desava. Toliko o jednom udruzenju u gradu Mostaru o kojem su toliko pricali. Novom udruzenju cestitke i nek vam je sa srecom, samo nemojte biti lokalisti kao ovi iz USR “Neretva” nego budite otvoreni za saradnju i bice ok. Nedavno sam kupovao neki pribor u Mostaru i usao sam u pricu sa jednim ribarom koji mi je tom prilikom potvrdio da nesto ipak ne stima i doslovno rekao “kod vas se poribljava, a ovi nasi slabo” nije mi jasno kako kad imaju poribljavanje sa dvije strane od JP EP BIH i EP HZHB. Ali nek svak mete ispred svoga praga. BISTRO!
  _____________________
  Postavio hero 01 March, 2009
  hhhmmmmmmm
  _____________________
  Postavio roko 28 February, 2009
  ČESTITAM NEK JE SA SREĆOM…BISTRO
  _____________________
  Postavio esso 28 February, 2009
  Cestitam novom udruzenju na osnivanju i mnogo uspjeha u buducem radu. Prema ovo malo informacija o novoizabranim clanovima odbora, ovo bi trebalo biti dobro i uspjesno udruzenje.

  Bistro,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.