Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Otvorenje ribolovne sezone na Lašvi, Fojničkoj rijeci i Kreševki

Lijepo vrijeme posljednjeg dana veljače i prvog dana ožujka ribolovci su iskoristili za otvaranje sezone lova na potočnu pastrvu. Ribolovne su udruge upriličile organizirana okupljanja. Članovi Udruge športskih ribolovaca Kiseljak sezonu su otvorili na Banovim njivama na rijeci Kreševki, ribolovci iz SRD Fojnica družili su se u Nadbarama, Busovljaci i njihovi gosti na reviru IP Oko, a Kreševljaci u blizini restorana Stari ribar. Bilo je spontanih druženja pored rijeka.
Za sve njih je zajedničko dobro druženje, opušten razgovor, glazba i pjesma. Trpeza se na ovakvim okupljanjima sastoji od onoga ko što ima. Gotovo po pravilu se nađe nešto na kašiku, nešto nakoso te meso s ražnja ili s roštilja i riba. Tijekom dva dana druženja s ribolovcima uvjerili smo se u
kulinarske vještine pravih majstora.
Također svi ribolovci su istaknuli potrebu apelirati na građane da bacaju smeće i ne zagađuju rijeke i okoliš, jer ukoliko neodgovorni pojedinci to i dalje budu radili obale Kreševke, Lepenice, Fojnice, Lašve bit će prljave, kako se to ponegdje moglo i vidjeti. Stanje nije alarmantno, ali će svakako biti potreban veliki trud kako bi se očistilo smeće koje već postoji.
U svakom slučaju – za većinu ribolovaca bio je ovo prvi izlazak na rijeku ove godine. Iz ove Bogom dane prirode čovjek se vraća kući zadovoljan i ispunjen,a u prirodi počinje razmišljati i o životnoj sredini. Veliki broj ribolovaca i zaljubljenika u prirodu predstavlja ogroman potencijal koji će, svakako, i ove godine, u suradnji s drugima, brinuti za čistije rijeke i zdraviji okoliš.
Reportaža o otvorenju sezone i druženju ribolovaca na pomenutim rijekama možete pogledati na programu TV KISS u srijedu 4. ožujka u 21:30 sati.
TV KISS

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.