Opština Jablanica gradi još dva kolektora

Neki dan, nakon dva mjeseca pauze, nađoh malo vremena da skoknem do obala Jablaničkog jezera čisto da nisam kod kuće. Štapove nisam nosio niti sam imao namjeru loviti ribu, nego sam više otišao da me želja mine i da obiđem vikendicu koja se nalazi preko puta plaže “PETA” u Paprasku.
Kad sam završio obilazak u povratku sam primjetio da neko nešto kopa po obližnjim livadama, a na samoj plaži sam vidio cijevi.

Sve to me zagolicalo pa sam pokušao da pronađem nekog od mještana i upitam ga šta se to kopa. Pošto je vrijeme bilo hladno malo duže sam čekao da se neko pojavi, a na kraju se pojavio vlasnik objekta uz obalu. U razgovoru sa njim saznao sam da Opština Jablanica radi kolektore za dva najveća naseljena mjesta pored jezera na jablaničkoj opštini, Ostrožac i Papasko. Bio sam prijatno iznenađen jer sam znao da mnoge kanalizacije idu (direktno ili indirektno) u jezero. Ovo su već četiri kolektora, a dva su ranije napravljena u gradu čime je riješen dio gradske kanalizacije koja je tekla u Neretvu. Obojica smo se složili da je bilo krajnje vrijeme da se to riješi i eliminišu sve te kanalizacije. Konačno nešto dobro da se desi jer smo navikli većinom samo na loše vijesti. Sada će Jablaničko jezero biti još čišće i privlačnije kako u ljetnom periodu za kupače tako i za nas ribolovce. Svaka čast Opštini Jablanica na ovoj investiciji sa željom da nastave sa ovakvim i sličnim projektima.

Pročitajte i:   SRD 'Mladica' Foča: Saopštenje za javnost povodom početka izgradnje Mhe na rijeci Bjelavi

BISTRO!!

One thought on “Opština Jablanica gradi još dva kolektora

 • 15. Decembra 2009. at 14:13
  Permalink

  Pregledano: 673 puta
  ____________________________
  Postavio losos 08 March, 2009
  Sve pohvale Opstini Jablanica i zelja da ova vijest dopre i do usiju onih koji odlucuju o podrucju jezera koje pripada Opstini Konjic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.