EkologijaNajnovije vijesti

Zatražena provjera ima li radioaktivnog otpada u Buškom jezeru

U svjetlu medijskih napisa o radioaktivnom otpadu koje je SFOR odlagao u Ramsko, Jablaničko i Buško jezero, HSS-NHI Hercegovačko-neretvanske županije oglasio se priopćenjem u kojem naglašava kako su rečeni napisi uznemirili lokalno stanovništvo.
“Dodamo li tome činjenicu da u zadnje vrijeme sve veći broj stanovništva obolijeva od kancerogenih oboljenja, posebice u Rami, situacija je više nego alarmantna”, drži Županijski odbor HSS-NHI HNŽ-a te poziva sve nadležne institucije, od općinskih, županijskih, federalnih, državnih i međunarodnih, do elektroprivrede HZ Herceg-Bosne i EP BiH da istraže zastrašujuće natpise.Stranka nadalje navodi da će, bude li se pokazala istinost medijskih nagađanja, zatražiti da se otpad ukloni a počinitelji budu kažnjeni.

U protivnom, dokaže li se bespotrebno stvaranje panike među stanovništvom, stranka će pozvati na odgovornost sve one koji takve informacije plasiraju u javnost.

HSS-NHI HNŽ-a ujedno izražava bojazan da napisi predstavljaju još jedan udar na inicijativu za stvaranje ekološko-turističke kote Ramskog jezera.
(www.livno-online.com)

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.