ODRŽANO UDRUŽENJSKO TAKMIČENJE USR “ OTOKA”

BOSANSKA OTOKA: Dana 11.04. 2009 godine sa početkom u 10.oo časova na novouređenoj takmičarskoj stazi jezera PECKA održano je udruženjsko takmičenje u disciplini “Ulov ribe udicom na plovak”. Pored prestižnog ovo takmičenje je imalo i izborni karakter za odabir ekipa koje će predstavljati ovo udruženje na takmičenjima višeg nivoa u 2009 godini.


Prvo mjesto osvojio je KOMIĆ HAJRUDIN-PIKSI sa osvojenih 7450 bodova, Drugo mjesto osvojio je KOMIĆ NEDŽAD sa osvojenih 6250 bodova dok je treće mjesto zauzeo BRATIĆ SADIK–COBRA sa osvojenih 5300 bodova.
“Ovo je moja prva pobjeda na ovom našem takmičenju iako sam redovni učesnik na svim takmičenjima koja su do sada organizirana od 1996 godine do danas. Diploma koju sam dobio mnogo mi znači i za mene je vrijednija od ovog “Schimano” štapa koji je bio nagrada za osvojeno prvo mjesto“ rekao nam je vidno uzbuđen Piksi
Takmičenje je održano po novim pravilima propisanim za ovu disciplinu a za regularnost na takmičenju su se pobrinuli: vrhovni sudija PODIĆ BEKIR iz Otoke, sekretar takmičenja ZAHIROVIĆ JASMIL iz Velike Kladuše i delegat AŠIĆ MUHAMED iz Cazina.
Nakon takmičenja upriličeno je druženje svih učesnika sa donatorima i prijateljima ovog udruženja uz roštilj i za ovakve prilike neizbježni UNSKI BISER i PREMINGER
Tekst i foto: Izet Suljkanović.
B I S T R O !

Pročitajte i:   ZELENGORI U POHODE: Sa Zelengore posjetioci nose najljepše utiske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.