Najnovije vijestiUlovi

Na Modrac po ploticu

Radenko Vidaković, Petar Đaković i Vlatko Pejić, članovi Sportskog ribolovnog društva „Smuđ” iz Lukavca, lovili su prije nekoliko dana na Modracu. U njihovim ruksacima našlo se desetak plotica i crvenperki. Ribari kažu da je jezero bogato ribom, ali da bi zaljubljenici u ovaj hobi trebali više poštovati Zakon o slatkovodnom ribarstvu. Naime, često se na Modracu mogu vidjeti ribokradice koje mrežama izvlače ribu iz jezera i prodaju je po okolnim naseljima. Zbog toga su članovi Udruženja sportskih ribolovaca Lukavac, Tuzla i Živinice, koji gazduju jezerom, organizirali ri-bočuvarsku službu, koja 24 sata dnevno kontrolira jezero kako bi se suzbio krivolov. Tako su u proteklom periodu oduzete veće količine mreža, koje su na licu mjesta spaljene.
I. B.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

One thought on “Na Modrac po ploticu

 • Kovach

  Postavio Gračanlija 07 May, 2009

  Modrac je uništen!!!! Ribarim na njemu 10-ak godina i zadnje 3-4 osim silvera (male deverike) nikad ništa. Nekada sam po tri noći ganj'o linjaka pa se natezo s njim,… bilo je i štuke, i smuđa,… sada umjesto 3 izlaza na Modrac, uštedim lovu pa odem na Savu, Buško,… Najveći problem su mrežari, Tu je predvodnik “ČAMDŽE” čovjek koji ima riblji restoran i mašinu za pletenje mreža. Još jednom, na Modracu ne može se uhvatiti ništa osim mahmurluka, jer čovjeku koji bude kraj vode 48 sati bez ijednog poteza – ne preostaje ništa nego cugat.

  BISTRO
  _________________________________________________________________

  Postavio od zilete 06 May, 2009

  ma ovi su se namlatili deverike, one sto ih mi zovemo zileti, ma kakva plotica, samo bi da dodam da je modrac, unisten sa dali namjernim ili je bila greska pri poribljavanju, ali je ubacen Americki patuljasti somic, koji ce da unisti sve vrste u jezeru,

  Postavio Elvir 06 May, 2009

  Neznam baš da ima plotica u Modracu
  _________________________________________________________________

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.