Iz svijetaNajnovije vijesti

Amerikanac se dva sata borio s morskim psom i pobijedio

NEVJEROJATNA i uzbudljiva priča o dvosatnoj borbi čovjeka s morskim psom u Meksičkom zaljevu objavljena je jučer u britanskim medijima koji prenose svjedočanstvo Craiga Clasena koji se u lipnju prošle godine hrabro borio s morskom zvjerkom i na kraju pobijedio. Craig Clasen je s prijeteljima Cameronom Kirkconnellom, D.J. Struntzom i Ryanom McInnisom u vodama Meksičkog zaljeva na ušću Mississippija, otišao u lov na tune. Ono što je trebalo biti obična ribolovna avantura pretvorilo se u borbu sa četiri metra dugačkom zvjerkom koja je na kraju izvukla deblji kraj.


Ribolovci su namjeravali krenuti prema obali, ali ih je prilikom plivanja prema čamcu “presreo” morski pas koji je počeo kružiti oko McInnisa. Clasenu je nekoliko trenutaka nakon što je primijetio morskog psa postalo jasno da se priprema za napad te da pokušava zauzeti najbolju poziciju kako bi zaskočio McInnisa.
“Duboko u sebi sam osjećao da je ovaj morski pas došao da se nahrani” Pripremio je svoju podvodnu pušku s kojom je plivao te se uputio prema prijatelju koji je bio u nevolji. Naime morski pas počeo ponašati agresivno te je bilo jasno da namjerava napasti. Naciljao je prema škrgama morskog psa i odapeo harpun kako bi ga što uvjerljivije odvratio od napada. Kada je vidio da zvjerka ne odustaje postalo mu je jasno da će je morati dokrajčiti. “Cameron i ja smo s morskim psima bili godinama i imamo jako puno iskustva s njima, međutim ovaj je susret imao drugačiji osjećaj. Duboko u sebi sam osjećao da je ovaj morski pas došao da se nahrani. To nipošto nisam htio dozvoliti”, rekao je Clasen. Nakon što ga je pogodio harpunom u škrge osjetio je da će ga morati dokrajčiti te da se ne želi boriti s njime duže nego što je to stvarno bilo potrebno. Dodao je kako je morskog psa gađao na način kako bi to činio s bilo kojom drugom vrstom ribe koje je hvatao pod vodom. Pri tom je, kaže Clasen, pazio da morkskog psa dokrajči na “najhumaniji” mogući način.
“Na kraju sam mu morao zabiti nož u glavu”
Nakon što ga je pogodio u škrge pokušao ga je pogoditi u glavu, znajući da će ga to dokrajčiti na najbrži i najbezbolniji mogući način. Nakon toga ga je harpunom pogodio šest puta u glavu, međutim bez uspjeha. “Morski psi su vrlo otporni jer su tijekom milijuna godina evolucije postali vrlo sposobni za preživljavanje. Najbolji i najbrži način za završetak posla odnosno za ubijanje morskog psa i njegovo izvlačenje bio je taj da ga se užetom priveže za rep i da ga se vučom pomoću čamca pokuša utopiti. Međutim, na kraju sam mu morao zabiti nož u glavu. U trenutku kada sam došao u priliku uzeo sam dugački nož, nakon što sam ga pokušao utopiti”, rekao je Clasen koji je nakon toga morskog psa dokrajčio i izvukao na obalu. Clasen je rekao da nije ponosan na to što je ubio morskog psa, ali je to morao učiniti kako bi spasio sebe i prijatelja u nevolji. Jestive dijelove morskog psa je kasnije ispekao na ražnju, a glavu i rep je zadržao kao uspomenu na borbu za goli život koju nikada neće zaboraviti.

Pročitajte i:   U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini "SPIN" za seniore

R.I.
Foto: Daily Mail

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.