Misterija podvodnih pećina u rijeci Bosni

Potraga za tijelom 17-godišnje Selme Kovačević iz Zenice, koja je 4. aprila pala u vodu, još nije dala nikakve rezultate. U potragu su uključene sve raspoložive snage, od Civilne zaštite do pripadnika Oružanih snaga BiH. Očevici kažu da je Selma posljednji put viđena između hotela “Internacional” i Željezničkog mosta.
Izostanak bilo kakvih rezultata potrage mnoge je podsjetio na jedan drugi slučaj koji se desio prije tridesetak godina, kada je na skoro istom mjestu gdje je Selmino tijelo posljednji put viđeno, pao u vodu željezarski džip u kojem su bila četiri putnika. Trojica su tada izgubila život, a jedno tijelo nikada nije pronađeno. Čak je i samo vozilo, i pored potrage u kojoj su učestvovali ronioci iz cijele Jugoslavije, nađeno nakon mnogo vremena. Jedini preživjeli ove misteriozne nesreće je Fadil Šeherija, koji je već dugo van BiH.

– Mnogi tvrde da ispod hotela Internacional postoje podvodne pećine koje su još uvijek neistražene. Neki pretpostavljaju i da su pećine zatrpane, ali ronioci koji učestvuju u potrazi za Selmom nisu ih mogli detaljno istraživati jer je rijeka još prejaka, a voda suviše mutna – kaže Mithat Serdarević, šef Službe civilne zaštite općine Zenica. S obzirom na veliki broj subjekata koji učestvuju, kaže, ovakva potraga još nije zabilježena na ovim prostorima. Prema njegovom mišljenju tijelo nije moglo otići dalje od brane, a u većini slučajeva tijelo bude pronađeno najdalje 500 metara od mjesta gdje potone.

Pročitajte i:   Trnovačko jezero, nebeski raj na zemlji

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.