Takmičenjesanskih ribolovaca

Na obalama rijeke Sane, u užem centru grada, održan je šesti po redu memorijalni turnir koji nosi ime po legendarnom sanskom ribolovcu „Esadu Kuželju“. Uspješni organizator ovog sportskog događaja i ovoga puta bilo je udruženja sportskih ribolovaca „Sana“. Ovaj ribolovački turnir je u proteklim godinama prerastao u lijepu tradiciju i druženje sanskih ribara, njihovih prijatelja i ostalih građana. I ove godine interesovanje za ovaj sportski događaj bilo je veliko te se na obalama Sane okupio veliki broj zainteresovanih posmatrača koji su pomno pratili natjecanje. I ove godine pokrovitelj natjecanja bila je porodica Kuželj koja je za najuspješnije takmičare obezbjedila vrijedne nagrade.

Iako uslovi na rijeci Sani, zbog nešto višeg vodostaja i zamućene vode nisu bili idealni, natjecanje je priviklo ribare u seniorskoj te nešto mlađim konkurencijama. Jedan od najstarijih takmičara na obalama Sane bio je doktor Ismet Biščević koji je istakao kako je turnir u sportskom ribolovu „Esad Kuželj“ prerastao u lijepu tradiciju. Najmlađi, ali i jedan od uspješnijih takmičara danas bio je osmogodišnji Kemal Grozdanić koji je ove godine po četvrti put bio sudionik natjecanja. Kemal je pokazao ribarsko umijeće na kojem bi mu pozavidjeli i mnogo iskusniji ribolovci. Nakon okončanja vremena predviđenog za takmičenje, uslijedilo je vaganje ulova i sumiranje rezultata natjecanja. Pomenuti osmogodišnji Kemal je, sa ulovljena tri kilograma ribe, najuspješniji u kategoriji mlađih takmičara, drugo mjesto osvojio je Armin Talić, dok je Amer Hodžić bio trećeplasirani.
Pobjednicima u ovoj kategoriji danas su uručeni pehari i priznanja, a posebno priznanje kao najstarijijem takmičaru pripalo je Refiku Ćehajiću. U konkurenciji seniora prvo mjesto pripalo je Erminu Hadžiću, drugoplasirani je bio Ibrahim Bahtić dok je treće mjesto osvojio Muhamed Kljunić. Njima će priznanja i nagrade biti uručene na večerašnjoj velikoj ribarskoj večeri na kojoj su se družili sanski ribari i njihovi gosti.
http://www.sanskimost.gov.ba

Pročitajte i:   Moguća izgradnja MHE na Bunskim kanalima, investitor traži ponovno izdavanje dozvole

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.