Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Udruženjsko takmičenje u sportskom ribolovu SIRK Bistro Tuzla

10.05.2009.godine, na jezeru Modrac u Kiseljaku, održano je društveno takmičenje u sportskom ribolovu, ulov ribe na plovak, u organizaciji SIRK BISTRO Tuzla. Na ovo takmičenje odazvalo se veći broj takmičara u seniorskoj kategoriji:
Izuzetno lijepo vrijeme doprinijelo je da se takmičenje po ocjenama sudijskog žirija izvede kvalitetno i bez ikakvih problema. Lovilo se udicom na plovak u dva kola po dva sata sa pripremom od po jednog sata. Najbolji na ovom takmičenju bili su:
Kategorija seniori:
1. mjesto Mešić Ferid
2. mjesto Džolota Murat
3. mjesto Malčinović Ševal
Vrhovni sudija na ovom takmičenju bio je, Odobašić Husein. Sektorske sudije, Okić Mustafa, Hasić Džemal, Sekretar takmičenja Okić Eldina.
Da bi se ovo takmičenje moglo realizovati, predhodnog dana članovi SIRK BISTRO Tuzla izašli su na stazu i uredili je tako da bi im mogli pozavidjeti i organizatori takmičenja na višem nivou.


Kako je vrijeme pogodovalo, poslije održana dva kola takmičenja i proglašenja rezultata takmičari i gosti su se družili uz predhodno pripremljen ručak i osvježavajuća pića. Ovo je bilo kvalifikaciono takmičenje i izbor ekipe SIRK Bistro za takmičenja na kantonalnom i državnom nivou, tako da će ekipu SIRK Bistro na kantonalnom prvenstvu koje će se održati 21.05.2009. godine na koritu rijeke Spreče u Dubošnici predstavljati: Mešić Ferid, Džolota Murat i Malčinović Ševal.
http://www.ssritk.com

Pročitajte i:   Više od 300 osoba će 21. aprila čistiti jezero Modrac, žele mu vratiti stari sjaj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.