Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Održano udruženjsko takmičenje USR “Mutnica” Cazin

Cazin – Dana 17.05.2009 godine, sa početkom u 09.oo časova na ribolovnoj stazi “Tržačka jezera”, održano je udruženjsko takmičenje u disciplini “Ulov ribe udicom na plovak”.
Pored prestižnog, ovo takmičenje je imalo i izborni karakter za odabir ekipe koja će predstavljati ovo udruženje na federalnom prvenstvu u Velokoj Kladuši. Na takmičenju je učestvovalo četrdeset seniora i pet pionira a pobjednici po kategorijama su:
Seniori:
1. Babić Hamid – 7300 bodova
2. Ćoralić Nijaz – 7100 bodova
3. Ćehić Bahrudin -7000 bodova
Pioniri:
1. Berberović Muhamed – 450 bodova
2. Hirkić Adis – 250 bodova
3. Džehverović Asim – 100 bodova

Takmičenje je održano po novim pravilima propisanim za ovu disciplinu, a za regularnost su se pobrinuli vrhovni sudija Ašić Muhamed iz Cazina i delegat Podić Bekir iz Bosanske Otoke, licencirani sudci za 2009 godinu, te sekretar takmičenja Šabić Husnija iz Cazina. Ovim je i zvanično otvorena ribolovna sezona na ribolovnom području kojim gazduje ovo udruženje. Nakon proglašenja pobjednika upriličeno je druženje svih učesnika sa donatorima i prijateljima ovog udruženja uz roštilj, ribarske priče, Unski biser i Preminger i, naravno, neizbježne sevdalinke cazinskog kraja. B I S T R O !
Tekst i foto: Izet Suljkanović

Pročitajte i:   Sretan Uskrs!

One thought on “Održano udruženjsko takmičenje USR “Mutnica” Cazin

  • NISTE NA VELI DA TAD OVAJ STO JE PRVI BIO NIJE NIJE IMO NIKAKO DOZVOLE A UTRPAN JE KO TAKMICAR I UZO PRVO MJESTO..ZA TO SU ZNALI NEKI ALI SU MU PUSTALI JOS JE UZO PRVO MJESTO SA KEDERIMA IZ KANTE STO JE IMO PRIJE TOGA NALOVITO ,,POSTO TE GODINE NIJE JEZERO NIKAKO PORIBLJAVANO SA SARANOM ..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.