EkologijaNajnovije vijesti

Balkana – čudo prirode u njedrima planine Lisin

U sastavu TRC-a „Balkana” nalaze se dva jezera ukupne površine od skoro 56.000 kvadratnih metara te restoran, bife, igralište, trim staza…
Turističko-rekreativni centar „Balkana” često se naziva i krajiškom ljepoticom. Od Mrkonjić-Grada udaljen je četiri kilometra i nalazi se uz magistralni put Jajce – Mrkonjić-Grad – Bihać. Smještena u njedrima planine Lisin, ali istovremeno u blizini svih značajnijih saobraćajnica, „Balkana” predstavlja čudo prirode.
Jezera na nadmorskoj visini od 750 metara, sa okruženjem, idealna su za vrijeme ljeta za kupanje i ribolov, a zimi za klizanje na ledu.
Obronci planine Lisin pogodni su za šetnju, planinarenje i lov. Ljubitelje skijanja, sankanja i drugih rekreativnih aktivnosti na snijegu tokom zime privlače lijepo uređene staze i klizalište.
U sastavu TRC-a „Balkana” nalaze se dva jezera ukupne površine od skoro 56.000 kvadratnih metara te restoran, bife, igralište, trim staza, šetalište oko jezera, ski-staze, planinarske staze, parkinzi. Smještaj za goste ovog jedinstvenog turističkog centra osiguran je u objektu…

koji ima 4/2 i 1/3 sobe bez TWC-a i sa privatnim apartmanima sa dva, tri i četiri kreveta. U restoranu i kafe-grilu služe se domaća hrana, internacionalna kuhinja, jela sa roštilja, brza hrana i razne vrste toplih i osvježavajućih napitaka. Od domaćih specijaliteta preporučujemo krajišku pršulju, cicva-ru, ljevaču od heljde, pitu gužvaru ispod sača, janjetinu i teletinu ispod sača i janjetinu sa ražnja.
Dnevni avaz

Pročitajte i:   Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.