Mugdim upecao mladicu tešku 13 kilograma (vijest od 28.05.2009. godine preuzeta sa www.fojnica.ba)

Hazim Čukle – Ponedjeljak, 01.06.2009, 11:24
Samo što je otpočela ribolovna sezona na mladicu na rijekama općine Fojnica 54 godišnji Mugdim Haračić iz Fojnice je upecao mladicu tešku 13 kilograma i dužine stotinu deset centimetara. O Mugdimu Haračiću smo pisali u više navrata da je strastveni ribolovac i lovac i da je ulovio sve što se uloviti može u vodama i šumama. Posljednjih majskih dana ribarska sreća mu se osmjehnula, na rijeci Fojnici upecao je mladicu kapitalca i to je kako kaže kruna ribarske karijere i njegovih ribarskih trofeja. Toliku mladicu na vodama općine Fojnica nije nikad još niko upecao.

Haračić nam je kazao: “Do sada jedino nisam upecao…

zlatnu ribicu. Član sam UG SR “Fojnica” iz Fojnice preko 30 godina, a uz vodu sam od malih nogu. Znam potrefiti dan, vrijeme, mamac i šta da kažem to je dar od dragog Allaha. Ovu mladicu sam ulovio na rijeci Fojnici pored naselja Ostružnica. Zvuči možda malo nevjerovatno, ali sam je izvukoa za pet minuta. Pravilo je kad mladica povuče i ide prema obali vuci je, tad se najlakše izvuće. Uhvatio sam je na rapalu od 15 cm, mašina “Šimon”, štap za mladice 300 grama akcija. Prilikom izvlačenja ove mladice sa monom su bili predsjednik UG SR “Fojnica” Fojnica Ajdin Imamović, ribočuvar Džemil Berbić, moji učenici ribolovci Agan Zulum, Fuad Ibreljić i drugi. Mislim da je niko nije i neće uhvatiti veću, naravno regularnim sredstvima. Nigdje nije ogrebana, prava ljepotica. Slomila mi je čeličnu trokuku a u njoj smo našli dvije ribe pastrmke od po 300 grama.

Pročitajte i:   Drama na Skadarskom jezeru: Krivolovci napali čuvare, jednog uboli, napadačima pomogao monah

Preparirat ću je da me podsjeća na ovo vrijeme i ovaj merak. Sa mnom je bila i moja unuka, kad je vidila ribu kazala mi je dedo ti si uhvatio ajkulu”.
Hazim Čukle – www.fojnica.ba

One thought on “Mugdim upecao mladicu tešku 13 kilograma (vijest od 28.05.2009. godine preuzeta sa www.fojnica.ba)

  • 17. Januara 2014. at 12:45
    Permalink

    Bravo MUGDINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.