Najnovije vijestiUlovi

Pozdrav sa Ramičkog jezera

Izlazak na Ramičko jezero ribolovaca iz Banovića Admira Kapića, Roberta Lapčevića i Ibrahima Rizvića 17.06.09. u kasnim popodnevnim satima urodila je trofejom. Lovili smo na istom mjestu gdje je i Zlaja mjesec dana ranije samo sa prethodnom pripremom mjesta (hranjenjem) od par dana. Imali smo griz u 22,45 sati i poslije borbe od oko 40 minuta, i uz pomoć prijatelja Roberta, Admir je lijepog divljaka od 19,8 kilograma uspio dovesti do meredova, u koji je šaran ušao tek u trećem pokušaju.Šaran je ulovljen je na boilu domaće proizvodnje (cury i bjeli luk), a poslije mjerenja i fotografisanja je vračen gdje i pripada. Pored šarana bilo je još i par

deverika, te jedno uzimanje na boilu na bazi konoplje, ali kontra je bila uprazno. Izlazak na Ramičko jezero smo ponovili i 19.06. ali smo tada imali samo par deverika u čuvarci.
Ujedno sa Zlajinm komentarom da je ovo zahtijevna i teška voda u potpunosti se slažem, ali pored toga ova voda je bogata sa kapitalnim primjercima šarana, te svakom sportskom ribolovcu koji želi odmor i lijep ribolov preporučujem ovu vodu.
BISTRO!
Admir Kapić

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.