Busovača – UDRUZINSKO TAKMIČENJE-FLY FISHING (www.usr-busovaca.com)

Ovogodišnje udružinsko takmičenje obilježilo je doista prekrasno vrijeme i prelijep ambijent na rijeci Lašvi a dodatnu draž je dala neizvjesnost o pobjedniku do samoga kraja. Naime, samo dva centimetra ulovljene ribe odlučila o pobjedniku.
U nedjelju 14.06.2009. u prelijepim vremenskim uvjetima i u divnom ambijentu na “nepredvidivoj” rijeci Lašvi na reviru I.P.OKO održano je udružinsko natjecanje u disciplini fly fishing. Članovi USR Busovača koji su ljubitelji ove discipline te ostali zainteresirani članovi i gosti okupili su se na reviru I:P. OKO kako bi učestvovali odnosno popratili natjecanje te s plasirali na kantonalno takmičenje koje će također bibi održano na istoj stazi 21.06.2009. Natjecanje je obilježilo prekrasno druženje i ribolov a dodatnu draž je dala i neizvjesnog do samog kraja. Naime, o pobjedniku su odlučila samo dva centimetra dužine ulovljene ribe a poredak je na kraju bio sljedeći:…

1. mjesto: Ivica Krišto Bela
2. mjesto: Frano Čavara

3.mjesto: Borislav Bilić

Nagradu i pehar za najveću ulovljenu ribu osvojio je trećeplasitrani Borislav Bilić na osnovu ulovljene pastrmke od 38cm.
Pobjednicima od srca sve čestitke i pohvale i puno sreće na kantonalnom takmičenju u Subotu.
BISTRO!

Pročitajte i:   SRD 'Smuđ' Lukavac: Izvršen obilazak jezera Modrac uz podršku Specijalne policije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.