LAKRDIJA ORGANIZATORA TAKMIČENJA SSRVIFBIH NA ČELU SA ODOBAŠIĆEM

U organizaciji SSRVIFBIH održano Federalno (Državno???) ekipno prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak invalidnih lica na Karaotoku Hutovo Blato.Na takmičenju se prijavilo šest ekipa sa područja BIH : Sarajevskog kantona, USK, Podrinjskog, TK, HNK i Brčko distrikt???
Ekipa USK – ribolovci Bihaća, po dolasku na stazu bili su prezadovoljni da se jedno takmičenje ovakvog tipa organizira na svjetski priznatoj stazi gdje je BIH ostvarila najbolji rezultat u ekipnom takmičenju u lovu ribe udicom na plovak – četvrto mjesto ekipe iz Jelaha, a BIH bila domaćin nezaboravnog Svjetskog ekipnog prvenstva.
Takmičarska staza uređena, obilježana, državne sudije sa sudijskim legitimacijama SRS BIH sve je bilo da se takmičenje održi onako kako treba.
U kratkom pozdravu organizatora i domaćina izvučeni su sektori, startni brojevi (četiri sektora) te smo po završetku prvog dana tražili rezultate.
Međutim, nismo ih dobili, uz objašnjenje da ćemo po završetku takmičenja (drugog dana) dobiti bilten.
Kao dugogodišnji učesnici ovakvih takmičenja i desetostruki osvajači prvog mjesta, sami smo obračunali rezultate prvog dana po svjetskom i priznatom pravilniku SRS BIH te sa dva prva, jednim drugo i jednim trećim mjestom u sektorima, bili ubjedljivo prvi sa 7 negativnih poena i 5,5 poena ispred drugoplasiranog Brčko distrikta.
Drugog dana još bolji rezultati ekipe Bihaća USK sa osvojena dva prva mjesta i dva druga mjesta u četiri sektora, te na kraju za dva dana ubjedljivo prvi sa 13 negativnih poena što je ispred drugoplasirane ekipe Brčko distrikta razlika od nekih 12 poena .
Proglašenje pobjednika – LAKRDIJA
Izbačeni su rezultati od strane organizatora gosp.Odobašića, po pravilniku samo njemu poznatom, gdje ni državne sudije ne znaju pravila takmičenja…

Pročitajte i:   Općina Novi Grad finansira uređenje takmičarske staze ‘Ribarske oaze Lađenica’

te ne reaguju na ovakve rezultate
Ovo je očit primjer lažiranja takmičenja da ekipa USK ne bude ponovo pobjednik.
Ovakve stvari ne bi trebale dešavati uopšte, a pogotovo ne prema populacijama invalida, i očekujemo da će SRSBIH, sudijska organizacija i Takmičarska komisija SRS BIH sankcionisati članove sudijske organizacije i ovakve organizatore koji nose obilježja SRS BIH.
Uložena je žalba organizatoru od ekipe USK jer su rezultati nereglarni.
BISTRO!
Tekst i fotografije: Denijal Selimović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.