Najnovije vijestiTakmičenja

Hasukić najuspješniji ribolovac (http://gradacac-x.com)

Udruženje sportskih ribolovaca “Hazna” Gradačac je jučer, 06. jula 2009. godine, sa početkom u 17 sati, organizovalo takmičenje u izlovu manjića – cvergla i to udicom na plovak. Takmičenju je pristupilo 17 takmičara, a isto je trajalo do 21 sat, kada je nakon vaganja izlova, Nadir Hasukić proglašen za njuspješnijeg takmičara.

 

Nakon izvlačenja startnih brojeva takmičari su izlašli na startna mjesta, te je takmičenje zvanično počelo u 17,30 sati. Zvuk pištaljke se začuo u 21 sat i tad je završen jučerašnji izlov. Potom je uslijedilo vaganje izlova i proglašenje najuspješnijih takmičara.

Nadir Hasukić, koji je izlovio 4,80 kg ribe, zasluženo je osvojio prvo mjesto i kao nagradu dobio štap sa mašinicom. Drugo mjesto je pripalo Tahiru Šakiću koji je uspio izloviti 3.65 kg i treće mjesto je osvojio Džinović Edin sa izlovom od 3.18 kg. Organizator je za drugo i treće mjesto također obezbijediio prikladne i skromne nagrade.

 

Ovo takmičenje će biti redovno organizovano svakog prvog ponedjeljka u mjesecu. Narednog mjeseca će biti organizovano na jezeru Hazna.

Pročitajte i:   U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini "SPIN" za seniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.