Zlatni Dabar 2009

U organizaciji SRD “Sana” i FF Cluba “Patak” iz Sanskog Mosta, 04.07.2009. održan je na rijeci Dabar tradicionalni fly fishing kup “Zlatni Dabar”.

 

Prvo mjesto je osvojio najmlađi učesnik, Alagić Samir iz Bihaća, drugi je bio Alijagić Sead iz Bihaća, a treći Tuzlak Nusret iz Zenice.
Okupljanje takmičara je počelo kod tzv. Odmorišta oko devet sati u subotu ujutro.
Malo po malo, pristizale su ekipe i pojedinci iz Bihaća, Zenice, Prijedora, Karlovca, Velike Kladuše, Zagreba i S.Mosta….
Do deset sati pristiglo je ukupno osamnaest takmičara, te nakon uobičajenih procedura prijave, prvi je krug takmičenja održan u tri sektora u vremenskom trajanju od 2 sata (četiri izmjene unutar sektora po pola sata).
Uslijedila je pauza za ručak i nakon nje održana završna poslijepodnevna runda u trajanju od dva sata (kao i prije podne četiri izmjene po pola sata). Treba naglasiti da je u opuštenoj atmosferi proteklo cijelo takmičenje, a nakon sumiranja rezultata od strane glavnog sudije, Sejde Halalkića, uručene su nagrade prvoj trojici:

 

Pročitajte i:   U Kambodži ulovljena najveća slatkovodna riba na svijetu

Amiru Alagiću, Seadu Alijagiću i Mirsadu Tuzlaku (štap Vision, čekrk Vision i šnjura Vision), a najmlađem i najstarijem učesniku (Amir Alagić i Ismet Biščević) kvalitetne mušičarske kutije.Sve u svemu, jedno predivno druženje koje će mnogima ostati u trajnom sjećanju.
A sada nekoliko slika sa ovog kupa:

 

 

Autor: Senad 07 July, 2009

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.