Najnovije vijestiReportažeTakmičenja

Škobaljijada 2009

Bratunac, 08.08.2009.

Moji ribari i ja već nekoliko godina uvijek planiramo da odemo na škobaljijadu u Bratuncu, ali nikako to i da realizujemo.I ove godine je tako bilo, Bole radi (non-stop, kao dragstor) Ibro je na godišnjem u Goraždu, Adem na moru itd., tako da sam ostao ja sam i odlučio da odem na IX škobaljijadu u Bratunac.
Obzirom da već duži niz godina idemo na škobalja na tom dijelu Drine, nije mi predstavljalo nikakav problem da odem sam.Prvi put sam se prijavio na škobaljijadu i, kao što ćete i vidjeti, bilo je jako uspješno.
Moram naglasiti da je organizacija ove škobaljijade, po meni,
jako profesionalno organizovana.


Okupljanje je bilo 08.08.2009. na Rajskoj plaži u vremenu od 8,00-9,00.Okupilo se i prijavilo, koliko sam mogao pročitati, oko 80 takmičara – ribolovaca. Već ranije je određeno 8 staza za takmičenje (Boljevići, Radijevići, Orlica, Tegare, Bjelovac, Čagalj, Ljubovijski most i Rajska plaža), i sad su se izvlačili startni brojevi.Svaki privaljeni takmičar se trebao javiti sudiji odredjene staze.Podijeljene su nam majice, sendviči, te po dvije konzumacije za piće.Tada se krenulo na staze, a ja sam sa svojim drugarima koji su došli iz Tuzle, Čupom i Loznicom promijenio stazu te smo otišli u Radijeviće.Medjutim, pošto smo mi malo kasnili tamo je već bila gužva jer je bilo oko 15-tak takmičara.Obzirom da smo kasnili pripala su nam skroz loša mjesta, tako da smo bezuspješno bacali 1-1,5 sat.Nekoliko takmičara, koji su bili na boljim poizcijama, već je imalo ulova.Nakon toga mi smo odlučili da mijenjamo mjesto, s tim da su Čupo i Loznica otišli nizvodno, a ja uzvodno u Boljeviće.
U Boljevićima sam se uredno prijavio sudiji Miletu i počeo da pecam.Nakon izvjesnog vremena imao sam škobalja na štapu, ali sam odmah video da nešto nije u redu jer mi je nenormalno počeo raditi dril.Poslije dosta muke izvukao sam ga ali za rep, te sam ga uz asistenciju sudije vratio u vodu.Nakon toga izvukao sam jednog škobalja za kojeg će se kasnije ispostaviti da je najteži.Pecalo se do 16,00h. i bilo je još tu nekih ulova.Bilo je dosta i spadanja ali sve u svemu nije loše.
Na zvaničnom vaganju ispostavilo se da je moj škobalj najteži, 1,75 kg., što mi je donijelo prvo mjesto.Poslije toga organizatori su se potrudili da bude finog druženja.Ispod šatora je organizovan ručak uz izvrsnu riblju čorbu, te ribu sa prilozima i pićem.Bilo je i muzike.Moram napomenuti da se održavalo i takmičenje u spremanju riblje čorbe ali ,na žalost, nisam uspio zapamtiti ko je pobijedio.
Znam samo da je riblja čorba koja je nama poslužena bila izvanredna.Toliko je bila dobra da sam ja pojeo 2 tanjira, a Čupo čak 4 tanjira ove čorbe.
I na kraju još jednom da napomenem da je stvarno bilo fino druženje i jako dobra organizacija ovog takmičenja.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Evo i rezultata.

Ulov škobalja po težini:

1.Miodrag Kaludjerovic (1750 .g.)
2.Boško Djurović (1740.g.) i
3.Boško Djurovic (ponovo, )

Ulov škobalja po najvećoj težini od maksimalno ulovljenih 5 komada:

1.Zoran Nikolić
Pozdrav, Miodrag Kaludjerović
BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.