Šarani iz Ramićkog jezera

Nakon nedavne vijesti o ulovljenim šaranima na Ramićkom jezeru, i ne baš tako kulturnih komentara, ovu Admirovu vijest i slike smatram najboljim komentarom.
Ipak, i hvala bogu, može i drugačije

Dana 11.09.2009. godine u 21,30 i 22,00 dobio sam dva šarana od 7 i 10 kilograma na boile. Borba je trajala s ribama oko desetak minuta uz burne komentare ribolovaca “mesara” iz Živinica koji su okupirali jezero poslije jučerašnjeg Draginog masakra nad prelijepim šaranima.
Uz burne komentare prisutnih “jeli moguće da će ih pustiti” i “pošto su te ribe”,

ribe su puštene poslije slikanja u jezero, te se jedan šaran, odmah poslije puštanja, a prkoseći prisutnima, par puta izbacio iz vode blizu obale.

A na sve ovo, ja ću “copy-paste komentar iz jedne drugačije vijesti o šaranima iz Ramićkog jezera.Sa malom korekcijom.

Postavio Miki 14 September, 2009
E moji ribari, u petak ujutro prošetao sam se Živinicama i čuo komentare prolaznika kako je Dragi ulovio dva ogromna šarana i da se nalaze pred udruženjem “Mrena”.
Kada sam otišao i vidio jad i tugu, onako prekrasne ribe, a onako krvnički obješene kako beživotno vise, a Drago se šepuri izmedju njih. Odmah sam pomislio da mi je i treća kuka….., vjerovatno bi slika bila ljepša. U petak naveće otišao sam na Ramiće s prijateljima, kada tamo pola Živinica, jedna grupa ukljućila agregat ko na vašeru, drugi pjevaju i galame, pomislio sam da od ribolova nema ništa. Bila su i trojica domaći ribolovaca iz Banovića koji su šutili i pecali. Ujutro se niko od mojih sugrađana nije pohvalio da je imao uspijeha sem te trojice ribolovaca koji su u saku imali dva šarana od 7 i 10 kg. Dok su ih vadili iz vreće i vagali bilo je komentara sa strane “Hoćete li prodati ribu” “Pošto su šarani” itd. Jedan od te trojice je uzeo jednog šarana pokazao nam, nasmijao se i rekao da nema para kojima ga možemo platiti, poljubio ga je i pustio nazad u jezero, a zatim je uzeo drugog, takođe poljubio i pustio. Moji sugrađani su šutili i bez rijeći posmatrali taj sportski, ljudski i neznam kako da se više izrazim taj gest, te su se šutke udaljili.
To je meni bio prvi put da prisustvujem činu puštanja ulovljene ribe od strane sportskog ribolovca. Bravo majstore i dabogda svaki put imao takav ulov i još po sto puta bravo, bravo, bravo …
E moj Drago da si samo bio i vidio kako se obični ljudi a ribolovci velikog srca ponašaju prema tim lijepim stvorenjima i sa kojom pažnjom se ophode prema njima.
I još jednom svaka čast ovome momku kojem neznam ni ime, ali znam da često lovi na ovome jezeru. Još jednom svaka čast majstore.

Pročitajte i:   (VIDEO) Pukla brana na jalovištu, otpad se izlio u rijeku Ibar (SRB)

I ja kažem – SVAKA ČAST, MAJSTORE!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.