EkologijaNajnovije vijesti

Završava se asfaltiranje puta od Dobraka do jezera Perućac

U toku su završni radovi na asfaltiranju puta Dobrak – Nogačevići u Mjesnoj zajednici Skelani. Ovaj put povezuje Skelane s jezerom Perućac.
Završetkom ovog projekta, stvorit će se uvjeti za ubrzaniji razvoj jezerskog turizma u ovom dijelu srebreničke općine. Bolja putna komunikacija znači i poboljšanje uvjeta života.
„Ovo mnogo znači za naš kraj. Ovo je jedno slijepo crijevo općine, ali urađeno je, turizam je tu. Hvala Bogu nastavlja se i dalje raditi, prezadovoljni smo”, kaže Dimitrije Vujić, mještanin Dobraka.
Menusr Muminović iz Dobraka, kaže: „Sad se nadamo da će biti više povratka, bolja egzistencija. Ovdje je inače ekonomija slaba upravo zbog malog povratka, a ni donatori nisu htjeli da dođu zbog lošeg puta….

U ovoj godini asfaltirano je šest lokalnih puteva, a ovaj put završit će se polovinom ove sedmice.
Mirsad Mustafic, načelnik odjeljenja za prostorno uredenje i stambeno komunalne poslove Općine Srebrenica:
„Dionica je dužine 3.500 metara, a vrijednost ugovorenih radova je 720.559 KM. Danas su počeli radovi na postavljanju asfalta i u narednih pet dana dionica će biti završena. On je dodao da Općina ima u planu osigurati dodatnih 280.000 KM, za asfaltiranje još jednog kilometra puta uz jezero Perućac.

Pročitajte i:   U Kiseljaku oboren rekord svjetskih ribolovnih prvenstava; Medalja i za BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.