8-godišnjak ulovio zubatca teškog 5,10 kg

Mali ribar, osmogodišnji Đani Ramović, svojom ribičkom avanturom izazvao je nevjericu i oduševljenje obitelji i susjeda. Iako ribari već pet godina, od svoje treće, ulov zubaca teškog 5, 10 kilograma ravan je čudu.

Bio bi to kapitalac i za odrasloga ribara, a za osmogodišnjaka je uistinu golemo postignuće. Đani se u ribičku avanturu uputio s 18-godišnjim ujakom Marjanom i susjedom Goranom.

– Krenuli smo kasno poslijepodne barkom niz pašku uvalu. Stacionirali smo se 200 metara od obale kako bi lovili štapom sitnu ribu. Nakon gotovo 2 sata strpljivog pecanja Đani je počeo vikati kako je uhvatio veliku ribu.
Krenuli smo svi zajedno potezati i potegli velikog zubaca. Kakav šok je to bio – priča Đanijev ujak Marijan.

Za to vrijeme mali Đani zbunjeno je gledao malo u nas malo u desetak okupljenih susjeda koji su s nevjericom promatrali zubaca dok ga je Đanijev djed stavljao na vagu. Vaga je pokazala točno 5, 10 kilograma.

– Prava mrcina za gradele. Uf, biti će to fešta – doviknula je baka Jelkica.

Pročitajte i:   UGSR Jelah - Tešanj iz Krajine: Od 10. avgusta počinje 'Mala škola ribolova'

Đani se smješkao, ali nije želio puno komentirati. „Stvarno ju je bilo teško izvući ga iz mora“ – tek je rekao….

Đani je čudo od djeteta. U ribolov se uputio sa svega tri godine. Nije mu teško ustati niti u 5 sati ujutro. Znao je on već uloviti dobar komad ribe, a nije rijetkost da uhvati i hobotnicu tešku oko kilograma. No, ovaj kapitalac je pravi trofej za osmogodišnjaka – kaže Đanijev ujak Marjan.

Susjed Goran, koji je sudjelovao u Đanijevoj ribičkoj avanturi napominje kako su Maržićevi, kako se preziva Đanijeva majka, pravi genijalci za lov.

– Đanijev ujak Marijan je kao dijete od 14 godina ulovio licu tešku 22 kilograma i dobio veliko priznaje Grand Prix u izboru najboljeg ribiča u Zadarskoj županiji. Očito imamo nasljednika i u Đaniju koji je ribički genijalac – kaže susjed Goran.

Đani je za kraj, s velikim smiješkom na licu, uzeo zubaca u ruku i podigao ga kako bi pozirao sa svojim trofejem na kojem bi mu pozavidjeli i mnogi iskusni ribiči.

Pročitajte i:   Održan XIX Kup Prnjavora u lovu ribe udicom na plovak

Dijana Vuleta / EPEHA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.