Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

PORIBLJAVANJE VODA USR “GLAVATICA”

PORIBLJAVANJE VODA USR "GLAVATICA" Dana 24.09.2009.godine u popodnevnim satima od strane USR “Glavatica” Jablanica izvršeno je poribljavanje Jablaničkog jezera sa 5.000 komada šarana cca 0,5 kg. Ova količina je propisana Ribarstveno-gospodarskom osnovom, a poribljavanje finansira JP EP BiH.I susjedna nam udruženja SRD “Rama” Prozor-Rama i USR “Konjic” Konjic takođe su izvršila poribljavanje dijela Jablaničkog jezera koje im je dato na upravljanje tako da je ovo jezero bogatije za oko

30.000 komada šarana.

pored toga USR “Glavatica” je dana 28.09.2009.godine izvršila poribljavanje rijeke Doljanke sa 3.000 komada potočne pastrmke uzrasta 10-15 cm. Ovim je završena prva faza poribljavanja voda kojima upravlja ovo udruženje.
Druga faza poribljavanja se očekuje kratem oktobra kada će biti ubačeno 15.000 komada kalifornijske i 30.000 komada potočne pastrmke u Jablaničko i Grabovičko jezero.

NAPOMINJEMO DA JE U PERIODU OD 24.09.DO 24.10.2009.GODINE NA SNAZI PRIVREMENA ZABRANA RIBOLOVA ŠARANA NA JABLANIČKOM JEZERU.
Naime, na zadnjoj Skupštini Udruženja 25.01.2009.godine donesena je odluka da će se na svim vodama nakon poribljavanja odrediti privremena zabrana ribolova u trajanju od 30 dana, a u cilu sprječavanja nekontrolisanog izlova tek ubačene ribe.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

Molimo sve sportske ribolovce da se pridržavaju navedene zabrane jer će protiv prekršioca biti podnesene prijave nadležnoj inspekciji.

Autor: Kovach

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.