Dogovoren izvoz žive ribe na hrvatsko tržište

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević i hrvatski ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodoprivrede Petar Čobanković pozitivno su danas zaključili pregovore o izvozu žive ribe iz BiH na hrvatsko tržište.U skladu sa danas na Jahorini postignutim sporazumom, prve izvozne pošiljke proizvođača žive ribe iz BiH krenuće prema hrvatskom tržištu već u drugoj polovini oktobra, saopšteno je iz Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Na incijativu direktora ove kancelarije Drage Nedića, delegacije BiH i Hrvatske će u istom periodu intenzivno nastaviti pregovore kako bi se postigao i sporazum kojim bi se omogućio izvoz živih goveda iz BiH prema hrvatskom tržištu.

Ovim je učinjen krupan iskorak u privrednom razvoju stočarske proizvodnje u BiH, što je uz otvaranje novih trgovinskih tokova regionalnog karaktera bitan preduslov ukupnog agrarnog razvoja u BiH, dodaje se u saopštenju.
Danšnji razgovori delegacija BiH i Hrvatske vođeni su u okviru foruma agrarne politike i Devetog godišnjeg sastanka ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope na kojem je bilo riječi o razvojnim i resornim potrebama zemalja u regionu na putu evropskih integracija.

Pročitajte i:   Historijski trenutak za zaštitu rijeka u BiH: Parlament FBiH zabranjuje gradnju malih hidroelektrana

Autor: Adi 12 October, 2009

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.