Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiVideo

S.R.D. “Ključ” – Ključ: Projekat “Škola ribolova”

Ideja za organizovanje Škole ribolova postoji odavno, ali smo je tek 2009.godine uspjeli organizovati, zahvaljujući Irskoj vladi i DRC-u koji su prepoznali ovaj projekat kao nešto što će zainteresovati pionire i omladinu da se bave sportskim ribolovom i na taj način ispune svoje slobodno vrijeme.
Kroz projekat smo dobili 10 kompleta pribora za izradu umjetnih mušica i ribolov klasičnim mušičarskim priborom, te računar, tako da sad posjedujemo svu opremu potrebnu za Školu ribolova. Osim toga u susret nam je izašao i Jeginović Admir koji se ponudio da bude instruktor u školi ribolova, te da svoje znanje prenese i mlađim generacijama.
Projekat «Škola ribolova» je u potpunosti
uspio i 10 polaznika je uspješno savladalo sve što je potrebno za početak bavljenja ribolova klasičnim mušičarskim priborom. Osim što su savladali vještinu izrade vještačkih mušica i ribolova mahaćim štapom, kroz školu smo im probudili i svijest o očuvanju obala i korita naših rijeka, te o očuvanju ribljeg fonda, tj. da se ribolovom bave zbog same ljepote koju ovaj sport nosi sa sobom, a ne zbog ulova, jer je sva ulovljena riba pažljivo skidana sa udica i puštana nazad u vodu.
Zbog velike zainteresovanosti za pohađane škole kako mladih ribolovaca, tako i onih starijih koje privlači ovaj način ribolova i u ovoj godini planiramo nastaviti sa školom ribolova, a o početku škole svi zainteresovani će biti informisani putem medija. Naravno i ove godine instruktor će biti Jeginović Admir, a učesnici će morati snositi samo troškove materijala. Imamo obećanje predsjednika SRD Ključ Pudić Besima da se od polaznika neće naplaćivati ulasci u revire Zmajevac i Sanica. Sve u svemu trudićemo se da svim zainteresovanima omogućimo pohađanje škole ribolova i to uz što manje troškove.
Još na kraju moramo zahvaliti Irskoj vladi i DRC-u što su nam omogućili da ovaj projekat zaživi.
Bistro!
Projekt menadžer: Hamedović Damir

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

httpv://www.youtube.com/watch?v=G77gCxAxraE

2 thoughts on “S.R.D. “Ključ” – Ključ: Projekat “Škola ribolova”

 • Postavio Asmir 24 January, 2010
  Sve cestitke i pohvale za Organizatore ove Skole Ribolova za mlede i buduce nosioce znanja i tradicije ovog sporta. A posebno HVALA Admiru na poklonjenom vremenu i znanju koje je odvojio za mlade Ribolovce.
  Veliki pozdrav i budite primjer svima!
  BISTRO !!!
  Postavio memo 21 January, 2010
  Svaka cast tako treba da se radi sa omladinom,kad jednom nauce ispravan odnos prema prirodi i rijekama to zauvijek ostaje urezano u njihovim sjecanjima o prvim pocetcima

 • Čestitam.Projekat vrijedan svake pohvale.Mi u Olovu imamo u planu da uradimo slićnu stvar realizacijom projekta “Škola u prirodi”ćije težište bi bilo oslonjeno na obuku mladih ribolovaca, pošto bi SRD “Orlja” bila organizator ove škole.Molim Damira da se javi na 061 781 333 ili na eko.arka@yahoo.com kao bi ostvarili kontakt radi BISTRO!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.