Dobro došli na novu “Bistro BiH”

Evo, nastupiše 4 godine kako je stranica “Bistro BiH” postavljena na net.
Zahvaljujući vama, vašim posjetama, materijalima, sugestijama i kritikama, ostala je aktivna, opstala je na netu i postala respektabilna u temi ribolov.
Vrijeme je da se i malo modernizujemo, ali to nije bilo moguće zbog moje ograničenosti 😉 i moje ograničenosti vremenom.No, tu ste opet bili vi koji ste iznijeli na “junačkim plećima” posao prebacivanja materijala sa stare na novu stranicu.
Preko 6000 slika samo u bazi vijesti, oko 2500 vijesti, 450 zasebnih stranica, preko 500 “grupnih” komentara – ukupno oko 2 gb materijala je prebačeno u ovo dva mjeseca kako su se toga prihvatili Rusko, Alas, Kovach, Seha, Adi, Edina, Čupo, Mekousna, Enko, Besko…
Zbog toga je malo trpila stara stranica, ali vrijedilo je.
Idemo sa novim dizajnom u petu godinu postojanja, sa novim mogućnostima, brojniji i nadam se, samim tim ažurniji i kvalitetniji.
Materijal još pristiže i nadam se da ćemo u narednom periodu kompletirati pojedine baze na stranici.
Ova skritpa je i bolja kontrola samog pristupa stranici, tako da će biti poželjno da se registrujete, a registracija je
jako jednostavna:
♦♦♦otvorite link ispod,
♦♦♦ukucajte željeni nadimak i svoju e-mail adresu i željeni password (u nadimku i passwordu nemojte koristiti slova sa kvakicama)
♦♦♦ispunite “brojke i slovke” koje će vam se prikazati na maloj sličici
♦♦♦na kraju ćete dobiti mail sa linkom potvrde registracije na koji trebate kliknuti i to je to.

Pročitajte i:   Volonteri iz MZ Rujnica iz Zavidovića očistili mnošto divljih deponija

Ovo je izmjena načina registracije jer sam primjetio da se dešava jako mnogo grešaka pri registraciji.

Odbijene su i neke prijave, pa neka vam ne bude mrsko javiti se na mail ako imate problema, jer se još uvijek “uodavamo” sa ovom skriptom i želimo postići da sve funkcioniše kako treba.

Za sve eventualne probleme i greške koje vam se jave, javite se na mail bistrobih@gmail.com

Registracijsku formu ćete dobiti klikom na link ispod:

Registruj se na novu “Bistro BiH”

Polako “pročačkajte” šta ima i kako šta funkcioniše, a odmah da vas obavjestim da kod upisivanja komentara administratori moraju odobriti prvi vaš upis.Kod sljedećih upisa skripta prepoznaje da niste spamer, te vam se svaki naredni komentar  odmah objavljuje.

Ukoliko naiđete na neke greške pregledajući stranicu, bili bismo vam zahvalni da nam link vijesti/stranice proslijedite na mail greske@bistrobih.ba

Ostalo je još nešto sitnih popravki i prepravki, jedan mali dio arhive koji se mora prebaciti, ali to možemo “u hodu”.
Još jednom molba – ako naletite na greške, neka vam ne bude mrsko napisati mail i poslati link, ili makar u tu vijest napisati komentar “Greška”, a koji će moderatori vidjeti i ispraviti tu grešku.

Pročitajte i:   Jasmin Mangafić i smuđ sa Mostarskog jezera

Bistro i nadam se da će vam se svidjeti ova nova stranica!

7 thoughts on “Dobro došli na novu “Bistro BiH”

  • 12. Februara 2010. at 00:29
    Permalink

    NEK JE BISTRO I SA SREĆOM OVO NOVO FINO ČUDO !!!
    BISTRO MODERNA BIH !!!

  • 14. Februara 2010. at 18:24
    Permalink

    stranica odlična, respect!

  • 18. Februara 2010. at 11:39
    Permalink

    BISTRO BIH

    sa srećom i bistro svim ljudima dobre volje koji uživaju u najboljem sportu na svijetu. Pohvale za redesign.

    BISTRO

  • 18. Februara 2010. at 19:48
    Permalink

    Stranica je za sve pohvale, svaka čast i bistro.

  • 19. Februara 2010. at 17:05
    Permalink

    Hvala, ljudstvo!
    Potrudili smo se koliko smo mogli i znali.
    Nadam se da ćete se svi brzo navići na nju i da ćete je i vi obogaćivati sadržajem (vijestima, slikama, prilozima…)
    Bistro svima!

  • 19. Februara 2010. at 17:06
    Permalink

    Vrijeme je i bilo za bolju administratorsku moderaciju, izgled, preglednost.
    Prezadovoljna sam.
    Samo nastavite tako.
    *BISTRO*

  • 25. Februara 2010. at 11:10
    Permalink

    za 10

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.