Zakazana izvještajno-izborna skupština USR “Glavatica” Jablanica

Na osnovu Statuta USR “Glavatica” Jablanica Predsjednik Skupštine je zakazao izvještajno-izbornu skupštinu koja će se održati u sali tzv. “danskog vijeća” dana 20.02.2010.godine u 18,00 sati.

Prošle su četiri godine kako se na čelu Udruženja nalazi sadašnje rukovodstvo koje je zateklo katastrofalno stanje, a sada, na kraju mandata ovo Udruženje raspolaže imovinom koja je od strane komisije za popis osnovnih sredstava procjenjena na 22. 600,00  KM. Posjedujemo fotografije imovine koju smo naslijedili (pokvarena penta, dvogled  i metla), a sad imamo sve za normalan rad.

Sumirati rezultate za ove četiri godine, a ne spomenuti rad ribočuvarske službe bilo bi krajnje nekorektno. Ovi momci su, uz povremenu pomoć članova U.O. uspjeli izvaditi i uništiti preko 600 mreža, podnijeti preko 50 prijava nadležnoj inspekciji, te oko 10 krivičnih prijava od strane policije protiv više krivolovaca, a što je isključivo njihovom zaslugom.

Na polju takmičarskog ribolova ovo udruženje je mnogo uznapredovalo. Tako smo za 4 godine uspjeli oformiti i obučiti kadetske i juniorske ekipe koje su na zadnjem Federalnom takmičenju u Žepču osvojile 1. (kadetkinje), odnosno 3. (juniori) mjesto.  Tu je i 2. mjesto na Federalnom takmičenju u Fly fishingu, kao i 1. mjesto ekipno u ligi HNK, te 1.,2. i 3. mjesto pojedinačno.

Pročitajte i:   Drama na Skadarskom jezeru: Krivolovci napali čuvare, jednog uboli, napadačima pomogao monah

Ukratko, ponosni smo na svoj četverogodišnji rad i ono što smo uspjeli ostvariti, a bićemo još ponosniji ako novo rukovodstvo nakon 20.02.2010. godine nastavi istim ili žešćim tempom, posebno u borbi sa krivolovcima.

3 thoughts on “Zakazana izvještajno-izborna skupština USR “Glavatica” Jablanica

 • 15. Februara 2010. at 23:31
  Permalink

  Svaka čast, Cmaka, Džaja i ekipa. Još ako uspijemo da nam se dodijele vode, mi i vi ćemo za koju godinu biti dvije najbolje takmičarske ekipe. Ali šta god da bude, naše druženje ćemo nastaviti. A krivolovaca ćemo se osloboditi.
  BISTRO iz Mostara

 • 15. Februara 2010. at 23:57
  Permalink

  Bistro jablanicani, i ako bude nesto od nasih planova i ribarskog lista, vi, skupa sa ekipom sa Šićkog te Nevesinjci, cete biti prvi koji ce imati koristi od toga.
  To je moje obecanje.
  Nadam se da cemo izgurati sto smo zapoceli i da cemo naici na razumjevanje svih sa kojima cemo kontaktirati, jer nam do sada pusu “povoljni vjetrovi” i sasvim izvjesna je realizacija zamisljenog.
  Bistro i vidimo se!

 • 17. Februara 2010. at 02:15
  Permalink

  Hvala vam ljudi na podrsci, a nadamo se da ce svakog dana biti sve bolje i bolje stanje. Krivolov ce se valjda iskorjeniti jednog dana, a inspekcije poceti kaznjavati kriminal uz magistralni put da nam bar malo pomognu. Bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.