Iz mora izvukao morsku lisicu tešku 130 kilograma

Frano Milina s ocem Ivanom kod Korčule je u more bacio gerice i njima namamio morsku lisicu od tri metra. Njome će nahraniti cijelu Lumbardu
Ribar Frano Milina (25) i njegov otac Ivan (48) iz Lumbarde na otoku Korčuli ulovili su u utorak rijetku morsku lisicu dugu tri metra i tešku 130 kilograma.
– Ujutro smo u more ispred kuće bacili nešto malih gerica, na što su se okupili veliki cipli. Kasnije je na isto mjesto stigla lisica koja je jedna vrsta morskoga psa. Nakon što je došla u plitko more, dalje je bilo lako – prepričao je Frano. Otac Ivan rekao nam je da su ga susjedi zadirkivali što baca gerice u more.
– Sada im kaže “Evo zašto!” Baciš kilu gerica i dobiješ lisicu od 130 kila – našalio se Frano, koji je vidno zadovoljan pokazao rep dug koliko je on sam visok ispred uvale gdje je ulovljena.
– Ribarenjem se bavio još moj dida. Ribarsku tradiciju je nastavio moj otac, pa sam se ja
takorekoć rodio i prohodao u barci. Imamo dva broda i dosta alata te je šteta ne nastaviti uspješnu tradiciju. Ovu lisicu uhvatili smo u uvali točno ispod kuće. Stari kažu kako joj je meso prava delikatesa. Za tročlanu obitelj dosta je jedna feta. Morska lisica ćemo u srijedu servirati na svakome stolu u Lumbardi, pa i šire – rekao je Frano.
24sata.hr

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura na jezeru Ciglana u Orašju

One thought on “Iz mora izvukao morsku lisicu tešku 130 kilograma

  • 23. Februara 2010. at 17:19
    Permalink

    svaka cast sta da drugo kazem

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.