Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

U subotu počinje nova ribolovna sezona (www.trebinje.info)

Nova ribolovna sezona na vodama kojima gazduje SRD Trebinje zvanično počinje u subotu. Kao i svake godine, tradicionalno okupljanje ribolovaca oko roštilja i kotlića biće u Lastvi kod ribolovačke kuće u 11 časova.
Od sekretara SRD Miroslava Ninića saznali smo da se očekuje više od 300 gostiju i o ovoj svečanosti za sve sportske ribolovce nam je rekao:
“Tradicionalno okupljanje oko ribolovačkog kotlića, ove godine smo organizovali u saradnji sa Odredom izviđača Trebinje i Turističkim savezom opštine Trebinje. Očekujemo velki broj ribolovaca, preko 300, a osim kotlića uz pomoć brojnih sponzora obezbijedili smo riblji i mesni roštilj, uz nezaobilazno vino iz nekoliko najpoznatijih trebinjskih vinskih podruma. Posebnu zahvalnost dugujemo
Opštini Trebnje i HET-u. Pomoć od svih naših prijatelja u ovom momentu je zaista dobro došla, pogotovo što se naše društvo nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Ovih dana smo i pored lošeg vremena odradili puno posla, a veliki vodostaj nam definitivno nije išao na ruku, ali i pored tih teškoća mislim da ćemo ipak veliki dio zacrtanih planova ostvariti. Ribarsku kuću sređujemo kako bi mogli ugostiti ribolovce, a oko kuće ćemo pripremiti pješčani nasip kako bi se ovo okupljanje održalo u što ljepšem okruženju, odnosno, kako ne bi bilo blata koje je skoro neizbježno pri ovako velikom vodostaju Trebišnjice”.
Neizbježno je bilo i pitanje oko ribolovačkih dozvola, a Miroslav Ninić nam je o tom problemu rekao:
“Pošto od Ministarstava za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Sportsko ribolovnog saveza još nisu stigle dozvole za 2010. godinu svi sportski ribolovci su dužni da uplate članarinu na slj. br. žiro računa 560-008-00000621-83 kod Razvojne banke i 552-005-00000109-73 kod Hypo banke i to:
Sportski ribolovci stariji od 18 godina – 60 KM
Sportski ribolovci mlađi od 18 godina – 35 KM
Penzioneri, ratni vojni invalidi i seniorke – 35 KM.
Sa drugim primjerkom uplatnice obavezno ponijeti ličnu kartu, sliku, kopiju rješenja o invalidnosti i odrezak od penzije, a upis vršimo svakim radnim danom od 7-14 časova (pauza od 11-11.30 h). Ovom prilikom napominjem da pravo korištenja ribljeg fonda imaju jedino registrovani članovi SRD Trebinje u skladu sa postojećim normama. Svi oblici nezakonitog ribolova biće spriječeni intervencijom organa Unutrašnjih poslova i ribočuvarske službe. Zato molimo sve sportske ribolovce da uredno regulišu svoje isprave da ne bi došli u suprotnost sa zakonom”.

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.